Daniel Drăgulin, noua locomotivă a PNL Călăraşi?

Data:

Daniel Ştefan Drăgulin, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Călăraşi, a afirmat că doreşte să candideze, în anul 2012, pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi. Acesta mizează pe declaraţia actualului edil al municipiului, Nicolae Dragu, considerat şi locomotiva partidului, de a nu mai candida pentru un nou mandat.

Drăgulin exclude o eventuală luptă cu Nicolae Dragu pentru primăria Călăraşi, dar este convins că ar putea să-l învingă, ţinând cont şi de trendul descendent al popularităţii primarului.

„Începând de anul viitor mă pregătesc pentru campania din 2012, atunci când poate că voi candida la funcţia de primar al municipiului Călăraşi, în cazul în care Nicolae Dragu nu mai candidează pentru PNL. Sunt pregătit să câştig, să fac o muncă de administraţie eficientă. Este o dorinţă de a mea de a candida la primăria Călăraşi, voi vedea ce se va întâmpla după alegerile prezidenţiale.

Nu subestimez valoarea lui Nicu Dragu, dar asta nu înseamnă că nu pot să-l bat. Eu consider că nu va trebui să mă bat cu Dragu niciodată. Eu îmi doresc un lucru, poate şi domnul Dragu îşi doreşte acelaşi lucru, poate facem un sondaj să vedem cine stă mai bine. Mă bazez pe faptul că Dragu a declarat că acesta va fi ultimul său mandate“, a afirmat Drăgulin.

În altă ordine de idei, Daniel Drăgulin a participat la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, unde s-a discutat implicarea organizaţiilor judeţene ale PNL la alegerile europarlamentare. Discuţiile au fost aprinse dar colegiale, s-au spus foarte multe adevăruri, şi s-a luat decizia dizolvării unor organizaţii judeţene, Bistriţa Năsăud, Neamţ şi Dâmboviţa, iar organizaţiile locale care au obţinut un procent mai mic decât 10% să intre în discuţie pentru reorganizare.

La nivelul judeţului Călăraşi sunt 8 organizaţii în această situaţie, Fundulea, Ştefan Vodă, Dragoş Vodă, Gălbinaşi, Gurbăneşti, Roseţi, Tămădău şi Vâlcelele.

„Până pe 29 iunie trebuie să luăm măsuri cu aceste organizaţii. La aceste organizaţii locale ştiam că nu vom obţine rezultate, deoarece nu am avut ocolo lideri autentici.

Unele dintre aceste organizaţii chiar au constituit surprize, Ştefan Vodă sau Fundulea, unde s-a muncit, dar noi n-am avut <boabe de orez> la noi. S-a practicat turism electoral dar n-am făcut contestaţii, oricum făceam degeaba. Nu mai sunt alegeri democratice, totul este un business, nu se mai votează cu capul ci cu banul, stimulat. Cea mai mare vină o are clasa politică de sus până jos, dar şi legea, care are mari lacune“, a precizat vicepreşedintele PNL Călăraşi.

 

Liberalul doreşte o schimbare de atitudine politică

 

Drăgulin se consideră o persoană corectă şi îşi reproşează faptul că a avut prea mare încredere în unii oameni.

„Eu, dacă am să mai fac politică, am să-mi urmez drumul meu, nu o să fac o politică de care să-mi fie ruşine. Dacă fac un bilanţ acum, n-am să-mi reproşez decât un singur lucru, că am avut încredere în unii oameni, pe care nu ar fi trebuit să-i respect aşa de mult. A avea încredere în oameni nu este rău, dar nici bine, după câte văd eu. În perioada următoare o să-mi schimb atitudinea, modul de lucru în politică, o să fiu mult mai exigent în relaţiile cu ceilalţi, pentru că am descoperit că trebuie să ai încredere în foarte puţini oameni“, a conchis liberalul.

Drăgulin poate deveni noua locomotivă a liberalilor la nivel de municipiu Călăraşi, luând locul primarului Nicolae Dragu. Oare va renunţa Dragu atât de uşor la politică, sau vom vedea la localele din 2012 o înfruntare între cei doi actuali colegi liberali?

Dar, întrucât Nicolae Dragu s-a reîntors la şefia organizaţiei municipale PNL Călăraşi, se pare că dorinţa lui Drăgulin va rămâne la stadiul de… dorinţă.

Marius TOMIŢĂ

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...