Dan Drăgulin a fost ales preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Călăraşi

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Sâmbătă, 10 aprilie, în sala Teatrului Popular „Aurel Elefterescu“ din Călăraşi s-a desfăşurat Adunarea Generală a membrilor Organizaţiei Municipale a PNL Călăraşi. Lucrările Adunării Generale au durat mai bine de şase ore, timp în care cei 278 de membri prezenţi şi-au ales preşedintele şi membrii noului Birou Politic Municipal.

După ce Nicolae Dragu a fost exclus din partid la începutul acestui an, conducerea organizaţiei municipale PNL Călăraşi a fost preluată, interimar, de deputatul Eugen Nicolăescu. Sâmbătă, Nicolăescu şi-a depus mandatul în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Municipale.
Singurul candidat înscris pentru scaunul de preşedinte a fost Dan Drăgulin, vicepreşedintele organizaţiei judeţene. Cu 215 voturi, Dan Drăgulin devine preşedintele organizaţiei municipale PNL Călăraşi. Totodată, au fost aleşi 9 vicepreşedinţi şi 11 membri şi membri supleanţi ai Biroului Politic. Pe lista vicepreşedinţilor figurează, în ordinea voturilor primite, următorii: Carmen Filipescu, Luca Mariana, Emil Isvoranu, Croitoru Constantin, Victor Verinceanu, Palazu Marian, Florea Olaru, Viorel Ivanciu şi Ştefănică Marian. De asemenea, în cadrul aceleiaşi conferinţe, au fost alese şi cele două comisii de onoare şi arbitraj şi cenzori, ambele formate din câte trei membri.
În discursul său, preşedintele nou ales, Dan Drăgulin, a precizat că obiectivul său major şi al noii echipe este câştigarea Primăriei Călăraşi, la alegerile din 2012.
„Ne aşteaptă o muncă titanică. Avem doar 2 ani la dispoziţie pentru a convinge cât mai mulţi călărăşeni că PNL este cel mai serios, responsabil şi decis partid să rezolve toate chestiunile cu care se confruntă acest municipiu. Obiectivul meu numărul 1 în calitate de preşedinte şi al echipei pe care aţi validat-o azi prin vot este să câştigăm, în 2012, Primăria Călăraşi şi să obţinem cel mai mare număr de consilieri locali. Viaţa unui partid nu presupune doar ocuparea unor funcţii sau accederea la guvernare cu orice preţ. Cine ocupă posturi politice trebuie să ştie că de cele mai multe ori este necesar mai întâi să te gândeşti la interesele celor care te-au trimis acolo şi apoi la interesele personale. Din păcate, am avut şi colegi care, în clipa când obiectivele politice personale nu au fost atinse decât parţial, s-au distanţat prea repede de partid, au formulat critici nefondate sau, mai grav, au descoperit brusc faptul că nu se mai regăsesc în identitatea partidului, deşi nu au dovedit vreodată că îi interesează şi astfel de probleme“, a declarat Dan Drăgulin.
În cadrul aceleiaşi intervenţii, noul preşedinte a precizat că în următoarea perioadă este absolut necesar ca Organizaţia Municipală să ia o serie de măsuri pentru ca obiectivul asumat pentru 2012 de conducerea centrală a partidului să se realizeze. Şi a propus 5 măsuri pe care le consideră a fi prioritare, astfel: extinderea electoratului din cadrul profesiunilor liberale, printr-o politică reală a uşilor deschise; promovarea la nivelul municipiului a identităţii liberale; implicarea în viaţa economică a oraşului; stimularea dialogului la nivelul Organizaţiei Municipale; îmbunătăţirea managementului Organizaţiei Municipale a PNL Călăraşi. Dan Drăgulin a mai precizat că prin aplicarea acestor măsuri se urmăreşte ca în 2012 să obţină cel mai bun scor la nivelul municipiului Călăraşi, precum şi majoritatea în Consiliul Local, iar candidatul său să câştige alegerile pentru primărie, astfel încât oraşul să aibă un edil cu adevărat liberal.
„Ceea ce cred cu tărie în acest moment este faptul că, formând o echipă de conducere alcătuită din liberali mai tineri sau mai maturi, bine pregătiţi profesional şi înţelegând cu toţii că adversarii noştri reali sunt în afara partidului, avem toate şansele să facem ca municipiul Călăraşi, în 2012, să fie o capitală cu adevărat liberală. Incompetenţa acestei guvernări va fi sancţionată de electorat, realizările guvernării PNL sunt astăzi mai evidente ca oricând!“, a mai precizat Dan Drăgulin în alocuţiunea sa.
La rândul său, liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a felicitat noul Birou ales şi totodată i-a îndemnat la muncă.
„Bucuraţi-vă astăzi pentru că în perioada ce va urma, vă va aşepta o muncă draconică. Nu este nevoie să vă mai spun că astăzi plecăm de pe locul trei, iar în 2012 va trebui să fim pe primul loc. Va fi o muncă enormă, fără zăbavă. În numele Organizaţiei Judeţene, în numele Organizaţiei Naţionale, a Biroului Permanent Naţional din care fac parte, eu nu pot decât să-mi exprim speranţa că veţi reuşi şi consider că toţi cei care aţi fost aleşi astăzi vă veţi afla la nivelul pe care îl presupune potenţialul PNL-ului, iar de aici încolo nu aşteptăm decât muncă şi, în final, să ne bucurăm de rezultate“, a conchis Răducu Filipescu.
Marga Culea

Ultimele articole

Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul comunei Unirea se afla în conflict de interese administrativ în...

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti plimbă morţii prin oraş, pe banii primăriei

În Ploieşti, morţii circulă cu autobuzul. Gratuit! Curtea de Conturi Prahova a descoperit că Regia Autonomă de Transport Public...

„Giurgiu pe drumul dezvoltării economice”, întâlnire cu mediul de afaceri giurgiuvean

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti, Primăria Municipiului Giurgiu, Centrul de Afaceri Transfrontalier Danubius şi...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ