Dâmboviţa: USL solicită îndepărtarea bannerelor ARD în care se spune că o localitate susţine un candidat

Cele mai citite

 USL Dâmboviţa anunţă că a sesizat, luni, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) în legătură cu folosirea de către ARD a unor bannere cu mesaje de natură să inducă impresia că o întreagă localitate susţine un anume candidat.

USL susţine că este nelegal ca pe afişe să apară mesaje de genul ‘’Comuna Butimanu… susţine candidatul ARD’’.

‘’La nivelul judeţului Dâmboviţa, ARD foloseşte în mod nelegal denumirea unor unităţi administrativ-teritoriale (Butimanu, Crevedia, Răcari etc.) pe materialele de propagandă electorală. Demersul ARD este unul evident în afara legii, întrucât asocierea dintre o unitate administrativ-teritorială (persoană juridică de drept public) şi un competitor electoral este de natură să inducă în eroare electoratul, acreditând ideea că toţi cetăţenii cu drept de vot din unitatea administrativ-teritorială respectivă ar avea o singură opţiune politică, respectiv ARD, ceea ce este profund neadevărat’’, se arată într-un comunicat al USL Dâmboviţa, remis luni.

Reprezentanţii USL spun că au sesizat BEJ, solicitând să fie îndepărtate toate bannerele sau alte materiale de propagandă electorală aparţinând ARD pe care este inscripţionată denumirea unei unităţi administrativ-teritoriale.

‘’Prin folosirea în cadrul mesajelor electorale a unei unităţi administrativ teritoriale individualizate în mod clar prin menţionarea denumirii, se aduce o atingere nepermisă libertăţii cetăţenilor cu drept de vot din respectiva localitate de a-şi manifesta în mod liber şi fără nicio discriminare opţiunea politică’’, se mai arată în comunicatul USL Dâmboviţa.

 

 

 

AGERPRES

Ultimele articole

Băieți de 13 și 14 ani arestați după ce au abuzat sexual un copil, în Crevedia

O situație deosebit de gravă a șocat comunitatea din Crevedia, unde doi adolescenți, cu vârstele de 13 și 14...

INCREDIBIL! Autoritățile încătușează victimele de la Crevedia, nu făptașii!

Doi dintre locuitorii din Crevedia afectați de exploziile devastatoare au fost tratați absolut incredibil de către autorități. Nicu Milotin...

Foto și video cu zona afectată de exploziile catastrofale de la Crevedia

Două persoane au pierit, iar alte 57 au suferit răni grave în urma unui număr de explozii survenite sâmbătă...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ