Dambovita – Tomograful Spitalului Judetean Targoviste nu functioneaza

Cele mai citite

Computerul tomograf al Spitalului Judetean Targoviste este defect, iar bolnavii sunt nevoiti sa mearga, pentru un control de specialitate, la unitatile medicale particulare din Dambovita sau la spitale din Bucuresti.
„In momentul acesta avem un contract cu clinici private din Targoviste, care ne asigura de dimineata si pana seara investigatia, iar cazurile grave la care noi stim ca este nevoie si de interventia neurochirurgului sunt trimise direct catre Bucuresti. Cazurile care vin in timpul noptii sunt trimise tot in Capitala“, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judetean Targoviste, Carmen Marcu.
Aparatul a fost stricat de mai multe ori in ultimii ani, iar conducerea unitatii medicale sustine ca defectiunile apar din cauza vechimii tomografului. Uneori acesta functioneaza doar o saptamana, pentru ca apoi sa stea nefolosit luni intregi.
Aparatul tomograf este in dotarea Spitalului Judetean Targoviste din 1998.
Autoritatile spera ca, pana la sfarsitul anului, spitalul sa fie dotat cu un tomograf nou, investitie ce face parte din programul de reabilitare a Spitalului Judetean Targoviste, program cu finantare europeana de circa 19 milioane de euro.
Tomografia reprezinta una dintre cele mai performante metode de investigare medicala. Cu ajutorul computerului tomograf se realizeaza explorari imagistice la nivelul craniului, a coloanei vertebrale si a organelor interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie