Dambovita – Sistem si Holograf vor concerta la Pro Istoria Fest din Targoviste

Cele mai citite

Trupa Sistem, Holograf, Deepcentral, Vunk sau Antract sunt cateva dintre numele importante ale muzicii romanesti care vor concerta la Festivalul Pro Istoria Fest ce se va desfasura in perioada 10-11 septembrie langa zidurile Curtii domnesti din Targoviste, informeaza un comunicat transmis AGERPRES.
Festivalul Pro Istoria Fest isi propune sa promoveze Complexul Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Romania.
Evenimentul debuteaza pe 10 septembrie, la miezul zilei, cu o serie de activitati si ateliere care vor crea o atmosfera medievala intre ruinele Curtii Domnesti din Targoviste. Ateliere de olarit, pictura, teatru de papusi, expozitii de arme si armuri, expozitie de vesminte de epoca, lectii de folosire a armelor, turniruri si dansuri medievale vor face deliciul publicului.
O parada medievala care se desfasoara pe strazile orasului si are ca punct terminus scena amplasata chiar in Parcul Chindiei (zona Ruine) prefateaza show-ul care incheie prima zi de festival. Pe scena vor urca Paradigma, Xonia, Deepcentral si Narcotic Sound. Seara este incheiata de recitalul Sistem si de un show laser care va pune in valoare ruinele Curtii Domnesti.
In cea de-a doua zi, pe 11 septembrie, vor fi continuate activitatile si atelierele medievale la care se adauga un show de teatru de papusi, scoala de tir cu arcul si diverse concursuri pentru public: tras cu arcul, trasul de franghie, etc. Trubadurii de la AD HOC vor interpreta de-a lungul zilei muzica medievala in mai multe zone ale Complexului Muzeal.
Seara show-ul debuteaza cu Vunk si Antract. Trupa Sistem va fi din nou prezenta, de data aceasta cu un show special alaturi de trupa Crispus cunoscuta pentru faptul ca transforma jocul cu focul in niste spectacole speciale in care combina pirotehnia cu acrobatii, creand efecte vizuale unice. Programul de recitaluri se incheie cu Holograf, iar finalul festivalului este punctat de un show de artificii.
Pro Istoria Fest – Curtea Domneasca din Targoviste este un eveniment organizat de Asociatia Star Education ce face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene, intitulat ‘Sistem si prietenii – Complexul Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste, respect pentru trecut’ si care isi propune sa promoveze aceasta zona cu semnificatie istorica deosebita din Romania.

Ultimele articole

Duminică de poveste la Slatina, cu Andra şi Connect-R în concert

Slătinenii care au venit pe 1 iunie în centrul urbei nu au avut ce să regrete. O mulţime pestriţă...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ