Referendumul privind desfiintarea judetului Dambovita este tergiversat in instanta de contencios administrativ, dupa ce Prefectura a atacat hotararea de consiliu judetean ce prevedea organizarea referendumului, a declarat, luni, senatorul social-democrat Adrian Tutuianu.
„Prefectura a formulat o actiune la instanta pentru anularea hotararii Consiliului Judetean. In aceasta cauza noi vom formula cerere de interventie, din partea grupurilor de consilieri PSD si PNL. Din pacate, la primul termen s-a solicitat amanare din partea CJ, sub motivatia ca trebuie sa ia la cunostinta de actiunea formulata de prefectul judetului, care n-ar fi fost comunicata odata cu citatia. S-a fixat un termen de o luna“, a precizat Tutuianu.
Acesta spune ca actiunea in instanta ar fi trebuit judecata de urgenta si cu precadere.
„Este evident ca instanta din Dambovita a tratat superficial problema acestui referendum, pentru ca daca o trata cu atentie suntem in materie de contencios administrativ si ar fi trebuit ca acesta cauza sa fie judecata de urgenta si cu precadere, cum spune Legea contenciosului administrativ“, a adaugat senatorul PSD.
Consilierii judeteni din Dambovita au aprobat, in luna iulie, in cadrul unei sedinte extraordinare, organizarea unui referendum local privind desfiintarea judetului.
Hotararea a fost sustinuta de consilierii PSD si PNL, astfel ca a trecut cu 16 voturi „pentru“ si 12 „impotriva“.
La referendum cetatenii vor fi chemati sa se pronunte cu Da sau Nu la intrebarea „Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, de a desfiinta judetul Dambovita?“.
In Dambovita, din cele 34 de mandate de consilier judetean, PDL are 16, PSD 14 si PNL patru. Presedinte al CJ este democrat-liberalul Florin Popescu, iar din cei doi vicepresedinti unul apartine PDL si unul PSD.
Dambovita – Referendumul cu privire la desfiintarea judetului, tergiversat in instanta – sustine PSD
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal