Dâmboviţa – PSD-iştii au identificat metodele prin care PD-L încearcă să-i ţină în opoziţie şi după 2012

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Încurajarea migraţiei politice, partidul lui Oprea, strângerea de bani pentru mită electorală şi o presă favorabilă

Social-democraţii au stat şi au analizat ultimele mişcări şi strategii de pe scena politică autohtonă şi au desprins măreaţa concluzie: PD-L vrea să-i termine. Şi pe ei şi pe liberalii lui Crin Antonescu. Modalităţile sunt variate şi previzibile. Cel puţin aşa pare, din moment ce toată lumea le cunoaşte.

„PD-L încearcă vulnerabilizarea PSD şi PNL stimulând migraţia politică“

Preluând practic ideile unei analize a Institutului „Ovidiu Şincai“, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Leonardo Badea,  a oferit câteva astfel de metode prin care democrat-liberalii plănuiesc să-şi prelungească puterea şi după scrutinele din 2012:
„Concret, PD-L încearcă acum vulnerabilizarea Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal prin stimularea migraţiei politice. Dincolo de efectul de slăbire a grupurilor parlamentare ale partidelor de opoziţie, Partidul Democrat Liberal încearcă să inducă în opinia publică imaginea de fluiditate şi instabilitate în interiorul acestor partide“, a declarat Leo Badea.

Partidul „independenţilor“ are misiune clară: „atacuri politice pe zona de stânga şi centru-stânga“

Dar nenorocirea nu se opreşte aici. Intră şi independenţii în horă: „Se încearcă atacarea suplimentară a PSD prin crearea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), acest nou partid care are misiunea de a produce, la intervale bine stabilite, zgomotele de fond necesare pentru a lansa atacuri politice în zona de stânga şi centru-stânga. Se urmăreşte, de asemenea, divizarea PNL prin relansarea periodică a propunerii privind guvernarea alături de PD-L sau chiar refacerea Alianţei D.A.“, a adăugat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor dâmboviţeni.

Bani pentru „mita electorală“ + o presă favorabilă

Badea a plusat la categoria „strategii murdare ale PD-L“ cu alte două metode destabilizatoare: strângerea de bani pentru a mitui electoratul în anii ce vor veni şi crearea unor mass-media obediente:
„Există în continuare un apetit pentru strângerea unor mari sume de bani din partea PD-L prin diverse metode, astfel încât opoziţia să nu poată face faţă unor viitoare competiţii electorale, în condiţiile în care recentele scrutinuri ne-au demonstrat că se merge pe încurajarea practicilor de mituire a electoratului. Nu în ultimul rând, democrat-liberalii urmăresc crearea unei mari media pro-PD-L, care să prezinte punctele de vedere agreate de către această formaţiune. În paralel, folosesc instrumente cum sunt sancţiunile CNA şi încercările politice pentru decredibilizarea trusturilor de presă care nu le convin“, a încheiat Leonardo Badea analiza privind pericolul care paşte PSD (şi PNL) din partea amicilor „portocalii“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img