Dambovita: Proiect de combatere a mortalitatii infantile

Dambovita: Proiect de combatere a mortalitatii infantile

Mortalitatea infantila a devenit un subiect din ce in ce mai dezbatut in mass-media. Statisticile confirma faptul ca in tara noastra mortalitatea infantila a atins cote ingrijoratoare.

In tara noastra, rata mortalitatii infantile este de 10,1 copii la o mie de nascuti vii, fata de 4,59 in alte tari din Uniunea Europeana.

 

Rata mortalitatii infantile este foarte mare in judetul Dambovita
Rata mortalitatii infantile este foarte mare in judetul Dambovita

 

Astfel, pentru combaterea acestei probleme, in patru localitati din judetul Dambovita va fi implementat un proiect-pilot prin care urmareste scaderea ratei mortalitatii infantile.

Localitatile vizate sunt Caragiale, Gura Sutii, Dragomiresti si Moreni, in conditiile in care in acest judet situatia este mult mai ingrijoratoare, rata mortalitatii infantile atingand 12,5 copii  la mia de nascuti vii.

Proiectul, initiat de Organizatia Salvati Copiii si o companie farmaceutica, are ca scop asigurarea de suplimente nutritionale femeilor insarcinate si copiilor mai mici de 5 ani.

Totodata, se are in vedere o campanie de informare, sustinuta cu ajutorul autoritatilor locale, campanie in care populatia va lua la cunostinta despre cat de des trebuie efectuat un consult medical si cum trebuie ingrijita o sarcina pentru a putea fi dusa la capat fara probleme, dar si despre cum trebuie ingrijiti nou-nascutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.