Dambovita – Primarul Targovistei sustine ca este o idee buna comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale

Cele mai citite

Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale este o idee buna, va aduce economii la buget si va creste prezenta la parlamentare, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul PDL al municipiului Targoviste, Gabriel Boriga.
„In primul rand, se face o economie substantiala care se aduce bugetului de stat prin organizarea unei singure sesiuni de alegeri, ceea ce practic injumatateste costurile pe care statul roman le are cu organizarea alegerilor. In al doilea rand, nu va mai exista un an pierdut pentru Romania, pentru ca organizarea a doua sesiuni de alegeri, locale si parlamentare, ar bulversa o tara intreaga, asa cum s-a intamplat in 2008, de exemplu“, a precizat Boriga.
Acesta a adaugat ca un alt beneficiu este cresterea numarului de alegatori la alegerile parlamentare.
„Populatia s-ar prezenta intr-un numar mult mai mare si la alegerile parlamentare decat se prezentau in cazul in care se vota in doua etape diferite. Avem exemplul anului 2008, cand la locale procentul de prezenta a fost semnificativ mai mare decat la parlamentare“, a adaugat primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga.
Intrebat daca este posibil ca alegatorii sa fie derutati de un numar mai mare de buletine, Boriga a spus ca, „daca se descurca cu patru buletine de vot se va descurca si cu sase, diferenta este de la patru la sase, nu de la unul la sase“.
Mai mult, acesta a gasit si o explicatie ceva mai plastica a acestui aspect.
„Practic, cetateanul este ca atunci cand se duce la cumparaturi si gaseste si mere si pere si ridichi si struguri. Nu cred ca se va incurca, ca pe langa mere se mai gaseste si altceva asta ii distrage atentia“, a afirmat Gabriel Boriga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie