Dambovita – Prefectul Iancu Caracota şi-a exprimat nemulţumirea faţă de „abordarea superficială“ a şefilor de deconcentrate:Scântei la Colegiul Prefectural

Date:

„Noi ne facem că muncim, noi ne facem c-ascultăm, treaba merge mai departe“

Colegiu Prefectural aprins la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 23 aprilie. Din dorinţa de a vitaliza cumva acţiunile şefilor de deconcentrate, prefectul Iancu Caracota le-a reproşat membrilor Colegiului Prefectural că nu-şi fac treaba aşa cum ar trebui şi că abordează cu lejeritate Colegiul: „Am constatat că aveţi aceeaşi abordare superficială, deşi v-am făcut observaţii în mai multe rânduri. (…) Dumneavoastră veniţi aici şi ne spuneţi cât de bine vă faceţi treaba, că nu aveţi probleme şi când colo, cetăţeanul resimte tot felul de piedici şi greutăţi instituţionale. Am luat un obicei rău: „Noi ne facem că muncim, tot noi ne facem c-ascultăm, treaba merge mai departe“. Situaţia asta nu mai poate continua“, le-a transmis prefectul mustrător unor şefi de deconcentrate plictisiţi din cale-afară.

Contre cu reprezentanta APIA

În acelaşi context, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ajuns să se contreze minute în şir cu adjuncta APIA Dâmboviţa, Alexandra Gârleanu. Motivul: planificarea fermierilor din judeţ la sediul Agenţiei pentru ridicarea subvenţiilor. Pe de o parte, Gârleanu susţinea sus şi tare că vina este a celor care, din varii motive, nu respectă orarul planificărilor şi se aglomerează toţi în aceeaşi perioadă, iar pe de alta, prefectul îi cerea să rezolve situaţia şi să nu mai dea vina pe fermieri. Şi tot aşa, vreo 15-20 de minute, discuţia în contradictoriu cu ceva accente pe tonuri mai ridicate a animat banalitate de Colegiu Prefectural.
Rămâne acum de văzut în ce măsură membrii Colegiului îşi vor însuşi criticile şi le vor aplica activităţii instituţiilor pe care le coordonează. Speranţe nu-s însă prea multe. Nu de alta, dar nu-i prima oară când Iancu Caracota îi mustră pe şefii de deconcentrate fără ca nimic notabil să se petreacă în atitudinea acestora. Bine zis-a prefectul: „Noi ne facem că muncim, noi ne facem c-ascultăm, treaba merge mai departe“.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...