Dambovita – Politistii efectueaza cercetari in cazul a doua sesizari privind mita electorala

Cele mai citite

Politistii damboviteni au intocmit, duminica, doua dosare penale in care efectueaza cercetari in cazul unor sesizari privind mita electorala, ambele evenimente avand loc in Targoviste.
„Lucratorii Politiei Municipiului Targoviste au fost sesizati cu privire la faptul ca in municipiul Targoviste, in fata unei unitati de invatamant, o femeie intocmeste tabele pentru a da bani cetatenilor in vederea influentarii votarii unui anume candidat. In urma verificarilor efectuate, politistii au identificat-o pe numita P.B., de 55 de ani, din municipiul Targoviste, care detinea aviz favorabil sa efectueze sondaje de opinie”, se arata intr-un comunicat al Politiei Dambovita.
In cauza s-a intocmit dosar penal.
Un alt caz este al unei femei reclamate ca a strans mai multe carti de identitate si a promis cate 50 de lei alegatorilor pentru a vota cu un anume candidat.
„Lucratorii Politiei Municipiului Targoviste au fost sesizati de numita N.I., de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul ca la scara blocului unde locuieste, o femeie a strans mai multe carti de identitate de la diferite persoane si a promis acestora suma de 50 lei, pentru a vota candidatul unei anume formatiuni politice. La fata locului s-a deplasat echipa de cercetare, fiind identificata numita G.V., de 43 de ani, din municipiul Targoviste, care avea asupra sa cartile de identitate a trei persoane, din care unul membru al familiei sale”, se arata in comunicatul Politiei.
In cauza s-a intocmit dosar, urmand a se propune solutie legala prin Parchet.
Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dambovita reaminteste ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie