Dambovita – Peste 20 de muncitori fara forme legale – descoperiti la un control al Politiei

Data:

Administratorul unei societati comerciale din Baleni, judetul Dambovita, s-a ales cu dosar penal, dupa ce autoritatile au descoperit, vineri, 21 de muncitori fara forme legale de angajare si mai multe tone de legume si conserve fara acte.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Dambovita, vineri a fost organizata o actiune pe linia combaterii muncii nedeclarate si a evaziunii fiscale in domeniul aprovizionarii, prelucrarii si comercializarii de legume. La actiune, au participat politisti, jandarmi, comisari de la Garda Financiara, inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Munca si luptatori din cadrul Serviciului de Intervetie Rapida.
„La o societate de pe raza localitatii Baleni, au fost identificati un numar de 21 de muncitori care desfasurau activitati in cadrul societatii, fara a avea incheiat contract de munca si pentru care nu au fost retinute si virate catre bugetul de stat impozitele si contributiile aferente salariilor acestora. Totodata, in incinta depozitului societatii comerciale a fost depistata cantitatea de 970.000 kg legume si 11.000 de conserve, fara documente legale de provenienta“, precizeaza sursa citata.
Pe numele administratorului societatii s-a intocmit dosar penal pentru evaziune fiscala si pentru nerespectarea prevederilor Codului Muncii. De asemenea, comisarii Garzii Financiare au sanctionat contraventional societatea comerciala cu amenda in valoare de 2000 lei, pentru neintocmirea la zi a documentelor privind evidenta gestionara.
Angajatul unei societati comerciale de transport, depistat in incinta depozitului societatii, a fost sanctionat cu amenda in valoare de 7.000 lei, pentru neintocmirea corespunzatoare a documentelor de transport marfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...