Dambovita – Mitingul de lansare a candidatilor USL, neautorizat de Primaria Targoviste

Cele mai citite

Mitingul de lansare a candidatilor USL Dambovita, anuntat pe 2 iunie, pe platoul Prefecturii, nu a primit autorizatie din partea Primariei Targoviste, dar cu toate acestea reprezentantii USL sustin ca nu renunta la manifestare.
Liderii USL Dambovita spun ca la ora la care ei solicita organizarea mitingului nu este prevazuta nicio manifestare publica.
„Am inaintat mai multe adrese Primariei Targoviste, care pana astazi (joi – n.r.) nu ne-a raspuns. Am inaintat o sesizare prefectului judetului Dambovita pentru ca, potrivit legii, ar fi trebuit sa ne raspunda intrucat pe intervalul orar pe care l-am solicitat, 9.00 -12.00, pe 2 iunie, nu este nicio manifestare. A inchiria portiuni din domeniul public pe o perioada indelungata unei formatiuni politice este un abuz pe care primarul Targovistei l-a savarsit si pentru care trebuie sa raspunda”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Dambovita, deputatul Ion Stan.
Acesta spune ca va solicita prefectului judetului atacarea in contencios a deciziei primarului Targovistei privind refuzul de a aviza organizarea mitingului USL.
„Solicit prefectului sa analizeze temeinicia si legalitatea demersului facut de primar de a inchiria unei singure formatiuni politice platoul Prefecturii. Ii solicit prefectului sa suspende hotararea si sa atace in contencios decizia primarului, chiar daca dansul nu o formuleaza in forma scrisa pentru ca asta este misterul acestei operatiuni, ca sa poata dupa aceea sa sileasca institutiile statului sa ne amendeze si sa spuna ca am desfasurat un miting in conditii ilegale”, a mai spus Stan.
Primarul Targovistei, Gabriel Boriga, candidat pentru un nou mandat din partea PDL, sustine ca platoul Prefecturii Dambovita este inchiriat pe toata perioada campaniei electorale catre PDL.
„In perioada 9 mai – 9 iunie PDL are avizate actiuni electorale pe platoul Prefecturii, in intervalul orar 12.00-20.00”, a precizat, joi, intr-o conferinta de presa primarul Gabriel Boriga.
Acesta spune ca a primit mai multe solicitari din partea USL, dar nu a putut da un raspuns favorabil intrucat locatia unde se solicita organizarea mitingului era deja atribuita altui partid.
„Pe 29 mai am primit o a treia informare, in care ne anunta cu o lipsa fata de respect fata de institutie ca dansii urmeaza sa organizeze aceasta adunare publica, in intervalul orar 10.00 -13.00. S-a intrunit comisia de avizare a manifestarilor publice si s-a decis ca cererea USL este respinsa”, a mai spus primarul Targovistei, Gabriel Boriga.
Reprezentantii USL Dambovita spun ca nu renunta la organizarea mitingului, iar la manifestarea din data de 2 iunie de la Targoviste vor participa 20.000 de persoane si de asemenea vor fi prezenti presedintii celor trei partide componente ale uniunii, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie