Dâmboviţa – locul 1 în topul campaniilor electorale „murdare“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Având în vedere gradul ridicat de aşteptare din partea cetăţenilor faţă de acţiunile structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului electoral din lunile noiembrie-decembrie, Ministerul Administraţiei şi Internelor demarează o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor împotriva fraudelor electorale.
Campania este promovată în judeţe de către Prefecturi, în calitate de structuri ale Guvernului în teritoriu. Şi în Dâmboviţa a avut loc o dezbatere publică pe marginea subiectului, întâlnire la care au participat prefectul Iancu Caracota, reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Biroului Electoral Judeţean şi partidelor politice. Situaţia de la noi este una cu totul aparte, judeţul Dâmboviţa ocupând locul fruntaş într-un clasament al neregulilor sesizate în campaniile electorale. De altfel, nici în această campanie situaţia nu este diferită, până la momentul actual fiind depuse nu mai puţin de 43 de sesizări privind acţiuni ilegale de campanie, mai mult decât au „strâns“ la un loc judeţele de pe locurile doi, trei şi patru.Să mai spunem că pentru prima oară în România, pe parcursul procesului electoral cetăţenii pot sesiza la 112 evenimentele de natură electorală. În ziua alegerilor, în dispeceratele de urgenţă 112 sunt desemnate persoane specializate pentru preluarea apelurilor de natură electorală. În acest fel NU va fi afectată capacitatea de gestiune a apelurilor de urgenţă.
A consemnat Petruţ Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie