Dambovita – Livada afectata de incendiile de vegetatie uscata

Cele mai citite

O livada din localitatea Ulmi si o cultura de vinete au fost distruse in incendiile de vegetatie uscata din ultimele 24 de ore din judetul Dambovita.
Conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dambovita, Eduard Telea, in acest interval pompierii au intervenit la stingerea a 25 de arderi necontrolate care au cuprins o suprafata totala de peste 68 hectare de vegetatie uscata.
Cele mai intinse suprafete au fost in zona de actiune a Detasamentului de pompieri Targoviste, care a intervenit la stingerea incendiilor de pe o suprafata de 41 de hectare.
Un incendiu a avut loc si in vecinatatea Autostrazii Bucuresti – Pitesti, la kilometrul 51.
„In patru situatii arderile necontrolate au produs si pagube materiale. In localitatea Ghergani, flacarile au distrus stalpii de sustinere de la un gard, pe o lungime de circa 200 de metri, in comuna Ulmi focul a afectat 68 de pomi fructiferi, la Visina au fost distruse doua cruci dintr-un cimitir si la Odobesti flacarile, care au mistuit doua hectare de vegetatie uscata, au distrus o cultura de vinete“, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Dambovita.
Eduard Telea a spus ca, in ultimele zile, inspectorii ISU au aplicat sase sanctiuni contraventionale in cuantum de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind arderea miristilor, resturilor vegetale si a vegetatiei uscate. Localitatile pe raza carora au fost surprinse persoane care nu au respectat prevederile legale referitoare la arderile necontrolate au fost Dragomiresti, Salcioara, Nucet, Bucsani si Comisani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie