Dambovita – Ion Stan (PSD) exclude ipoteza desemnarii unui candidat PC la primaria Targoviste

Dambovita – Ion Stan (PSD) exclude ipoteza desemnarii unui candidat PC la primaria Targoviste

Posibilitatea desemnarii unui candidat la Primaria Targoviste din partea PC a generat reactii ostile din partea social-democratilor si liberalilor damboviteni.
Intrebat, luni, intr-o conferinta de presa, daca in cazul in care va fi desemnat un candidat din partea conservatorilor la primaria Targoviste, acesta va beneficia de suportul social-democratilor si liberalilor damboviteni, presedintele organizatiei PSD Dambovita, Ion Stan a raspuns: „Uitati de ipoteza desemnarii unui candidat PC la Primaria Targoviste“.
Acesta a afirmat ca intr-o alianta electorala, pretentiile partenerilor trebuie sa fie pe masura suportului electoral pe care il au.
„Domnul Daniel Constantin ar trebui sa se uite in sondajele de opinie si in rezultatele din 2008. Cred ca are viziuni nostalgice. Primarii sunt alesi, nu sunt numiti. Co-presedintii USL au inteles ca facem desemnari de candidaturi, nu facem numiri de primari. Ori odata introdus in malaxorul votului, un candidat care nu are decat 500 de sustinatori in spate, nu-si poate permite sa spuna ca va fi sustinut. (…)Suntem intr-o alianta si candidatul se stabileste prin consens, in raport de rezultatele sondajelor de opinie“, a precizat Stan.
El a inaintat chiar varianta unei candidaturi a sa la Primaria Targovistei.
„Colegii mei din Organizatia municipala au incredere in mine ca pot apara nu doar interesele PSD, ci si ale USL Dambovita. (…) Si ca sa va dau de lucru in perioada asta, vreau sa va spun ca, vazand atata nervozitate pe zona candidaturii de la Targoviste, daca tot trebuie sa fie un candidat bun, ma luati in calcul si pe mine? Pentru ca si eu sunt un adversar politic pe masura d-lui Boriga (actualul primar PDL)“, a declarat Ion Stan.
Desemnarea candidatului la functia de primar al municipiului Targoviste din partea PC a creat unele nemultumiri si in cadrul organizatiei judetene a PNL. Nemultumirile au fost exprimate in cadrul forurilor de conducere locala, a sustinut presedintele PNL Dambovita, Gabriel Grozavu.
Subiectul candidaturii la Primaria Targoviste l-a facut si pe presedintele interimar al PC Dambovita, Ghiorghi Zotic, sa isi piarda functia. El a fost revocat dupa ce a anuntat un candidat conservator pentru Primaria Targoviste, in persoana lui Florin Ristache, persoana fara notorietate la nivel local. Ulterior PC a anuntat ca de fapt nu acesta va fi candidatul, ci este doar o propunere a Biroului Executiv Dambovita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.