Dambovita – Investitie de 3,6 milioane de euro in infrastructura municipiului Moreni

Dambovita – Investitie de 3,6 milioane de euro in infrastructura municipiului Moreni

Municipiul Moreni beneficiaza de o investitie de 3,6 milioane de euro, contractul de finantare pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana fiind semnat, vineri, la Moreni, de secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Razvan Murgeanu.
„Municipiul Moreni beneficiaza de fonduri europene si guvernamentale in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de euro. Pe langa cel semnat astazi, este vorba despre proiectele de reabilitare a retelelor de apa, canalizare si constructia unei statii de epurare. Nu trebuie trecut cu vederea nici reabilitarea celor 3,7 kilometri pe drumul Pucioasa – Moreni, a strazii Horia, Closca si Crisan sau reabilitarea Parcului Industrial de la Moreni, unde speram ca vor mai veni investitori care sa creeze locuri de munca“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Municipiului Moreni vizeaza reabilitarea infrastructurii stradale, a celei pietonale si de spatiii verzi. De asemenea va fi reabilitat podul peste raul Cricovul Dulce. Totodata, se vor amenaja piste pentru biciclisti si va fi extins parcul central.
Proiectul mai prevede amplasarea a 19 camere de luat vederi pe strazile din Moreni si amenajarea unui centru de supraveghere. In cea de-a treia etapa, se va reabilita si moderniza Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap Tuicani.
Finantarea proiectului este asigurata prin Programul Operational Regional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.