Dâmboviţa: Incendiu la o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni

incenciu_David HoltUn incendiu a izbucnit, marţi seară, la o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, la faţa locului fiind prezente pentru stingerea focului patru echipaje de pompieri militari. După aproximativ două ore şi jumătate de la apariţia flăcărilor, pompierii au reuşit să stingă incendiul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Telea, imobilul este la distanţă de clădirile în care se află deţinuţii şi nu există pericol de extindere a focului, în prezent flăcările manifestându-se mai ales la acoperişul halei, pe aproximativ 200 de metri pătraţi.
“Este vorba de o hală dezafectată din curtea Penitenciarului Mărgineni, situată în comuna dâmboviţeană Ion Luca Caragiale. Trebuie spus de la început că nu avem victime, nu există oameni evacuaţi, iar imobilul în cauză este la distanţă de clădirile unde sunt deţinuţii, focul fiind sub control, fără pericol de extindere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Sursa citată a adăugat că este vorba despre o fostă hală a fabricii de mobilă, la faţa locului deplasându-se iniţal două echipaje cu apă şi spumă, ulterior fiind trimise alte două. “Se acţionează în acest moment pentru localizarea focului, care se întinde pe aproximativ 200 de metri pătraţi de acoperiş”, a mai declarat Eduard Telea.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, subinspectorul Alexandra Costache, a declarat că angajaţi ai Penitenciarului Mărgineni au observat un nor de fum care provenea din zona fabricii de mobilă, ce aparţine Regiei Autonome Multiproduct S.A.
“În urma primelor cercetări s-a constatat că sursa de fum era generată de un foc izbucnit într-o hală dezafectată a fabricii de mobilă. S-au luat măsurile care se impun în astfel de situaţii, respectiv solicitarea pompierilor prin Serviciul Naţional Unic de Urgenţă 112, informarea conducerii unităţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Precizăm că nu au existat persoane vătămate şi nu s-a creat niciun prejudiciu Penitenciarului Mărgineni”, a mai declarat Costache.
Incendiul a fost stins după două ore. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Telea, flăcările au afectat tot acoperişul clădirii, aproximativ 800 de metri pătraţi, iar cauza va fi stabiită în cursul zilei de miercuri, primele indicii arătând că la imobil se executau lucrări de dezafectare.
“S-a lichidat incendiul după două ore şi jumătate, iar acum se acţionează pentru preîntâmpinarea reizbucnirii flăcărilor, se distrug toate focarele. A fost afectat tot acoperişul, aproximativ 800 de metri pătraţi, o parte s-a prăbuşit, cealaltă parte va fi pusă la pământ de pompieri pentru a nu constitui un pericol pentru echipele de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.
Sursa citată a precizat că din primele date reiese că se lucra pentru dezafactarea clădirii, cuaza incendiului fiind în curs de stabilire.
“În hală erau deşeuri de lemn care s-au aprins şi care au întreţinut arderea. Focul este acum stins”,a mai spus Eduard Telea.
Martorii spun că este posibil ca focul să fi fost provocat de câteva scântei produse cu flexul, hala fiind în curs de demolare.
La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii sunt la faţa locului şi lucrează pentru îndepărtarea tuturor focarelor de incendiu şi a preveni reizbucnirea focului.

(Mediafax)

Leave a Reply

Your email address will not be published.