Fosta presedinta a Judecatoriei Racari este cercetata de procurorii DNA pentru fabricare de dosare, prin care a obtinut mai multe terenuri in extravilanul comunei Tartasesti, judetul Dambovita.
Ajutata de trei grefiere si o avocata, a pronuntat patru hotarari definitive prin care a obtinut mai multe terenuri in comuna Tartasesti. Astfel, ea a sustinut ca a judecat o cerere de partaj succesoral a trei frati, in conditiile in care acestia nu au dat pe nimeni, niciodata, in judecata.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata pe Florica Mihalcea, fost presedinte al Judecatoriei Racari, in prezent judecator la aceeasi instanta, Aurelia Gina Serban, grefier la judecatoria Racari, Florentina Alexandru, grefier registrator in cadrul aceleasi instante, Maria Mezei, grefier arhivar la aceeasi instanta, Daniela Petrea, avocat in cadrul Baroului Dambovita si Dorima Mirela Butiseaca. Cei sase sunt acuzati de abuz in serviciu si complicitate, fals intelectual si uz de fals.
In rechizitoriu, procurorii arata ca in cursul anului 2009, Florica Mihalcea, in calitate de presedinte al Judecatoriei Racari, judetul Dambovita, cu ajutorul grefierelor Serban si Alexandru a pronuntat un numar de patru hotarari judecatoresti, ramase definitive prin exercitarea cu rea credinta a functiei de judecator. Toate cele patru dosare civile au fost constituite in mod fictiv in numele unor reclamanti care nu au formulat niciodata pretinsele cereri de chemare in judecata ce aveau ca scop anularea unui partaj succesoral consfintit de catre trei frati printr-o tranzactie din luna ianuarie 2008. Dosarele respective au fost „fabricate“ de catre Mihalcea Florica, beneficiind si de ajutorul grefierelor, iar cercetarea judecatoreasca si dezbaterile cu partile, care nu au fost niciodata prezente, au fost simulate.
Judecatoarea Mihalcea a schimbat termenele de judecata pentru ca dosarele sa ajunga la completul prezidat chiar de ea, iar pretinsele cereri de preschimbare a termenelor de judecata au fost judecate toate in aceeasi zi, pe baza unor documente false. Prin aceasta modalitate, pretinsilor reclamanti li s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, in sensul ca au fost in imposibilitatea de a-si exercita drepturile procesuale, iar din cuprinsul tranzactiei cu obiect partajul succesoral au fost scoase mai multe suprafete de teren arabil situate in extravilanul comunei Tartasesti, judetul Dambovita. Aceste terenuri au facut obiectul contractelor de vanzare cumparare incheiate in mod valabil cu persoanele carora li s-a atribuit, in fals, calitatea de reclamanti in trei dintre aceste dosare.
De asemenea, in aceeasi perioada, pentru ca Dorina Butiseaca sa devina proprietara unei locuinte situate in municipiul Bucuresti, judecatoarea Mihalcea, cu ajutorul grefierelor Serban, Mezei Maria si avocata Daniela Petrea, in cursul lunii septembrie 2009, a solutionat un dosar civil pe baza unor inscrisuri false. Astfel, magistratul a pronuntat o hotarare judecatoreasca in baza careia Butiseaca a devenit proprietara unei garsoniere in conditiile in care proprietarul de la care a cumparat incheiase cu alte persoane o promisiune de vanzare – cumparare a aceluiasi imobil. Aceasta hotarare judecatoreasca a fost posibila prin incalcarea normelor legale privind competenta teritoriala, preschimbarea termenului de judecata fara motive temeinice, mentionarea in fals a faptului ca vanzatorul imobilului este prezent la sedinta de judecata, ca a participat la interogatoriul realizat de judecator si ca este de acord cu actiunea formulata de Butiseaca Dorina Mirela.
Persoanele prejudiciate prin pronuntarea in mod ilegal a hotararilor judecatoresti mentionate s-au constituit parti civile in procesul penal cu sumele de 300.000 de euro si 30.000 lei. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploiesti.