Dambovita: Florin Popescu(fost preşedinte CJ): Salariaţii CJ au câştigat în instanţă în cazul masterelor plătite de instituţie

Cele mai citite

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa Florin Popescu (PDL) a declarat, într-o conferinţă de presă, că salariaţii consiliului au câştigat în instanţă în cazul masterelor plătite de instituţie. Cheltuiala a fost considerată ilegală de către Curtea de Conturi.

‘’Chiar astăzi (marţi, n.r.) salariaţii au câştigat în instanţă şi instanţa a suspendat această decizie a Curţii de Conturi (…). Prin urmare, conform instanţei, salariaţii aveau dreptul să facă cursuri de masterat şi consiliul judeţean avea dreptul să le plătească. Aici nu există nicum prejudiciu şi niciun jaf’’, a precizat Popescu.

Acesta a explicat şi de ce a aprobat achitarea studiilor salariaţilor consiliului judeţean din bugetul instituţiei.

‘’Am considerat că funcţionarii consiliului judeţean trebuie în continuare să se perfecţioneze. În 2010 am încheiat cu Universitatea Valahia din Târgovişte, nu cu un SRL, nu cu o universitate privată, nu cu mai ştiu eu cine, un contract prin care perfecţionam salariaţii consiliului judeţean. Deci nu poate fi vorba de fraudă. Banii plecau de la consiliul judeţean la Universitatea Valahia’’, a adăugat fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa.

Curtea de Conturi a arătat că au fost suportate ilegal, din credite bugetare, studiile universitare şi de masterat, în sumă de 69.420 lei, pentru 13 salariaţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Raportul Curţii de Conturi a fost cerut de Senat. El evidenţiază nereguli în cheltuirea banilor publici în unele primării şi consilii judeţene din ţară, printre care şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Perioada vizată de raport este anul 2011.

 

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie