Dambovita – Emil Boc – a doua vizita la Pucheni in sapte zile

Data:

Premierul s-a interesat la fata locului de stadiul lucrarilor din zonele afectate de alunecarile de teren

Primul-ministru Emil Boc a descins iarasi in judetul Dambovita, la inceputul saptamanii trecute, luni, 1 martie. A doua vizita in sapte zile. Motivul l-a constituit verificarea stadiului de reabilitare a zonei calamitate Pucheni – Malu cu Flori, in urma dezastrului produs de alunecarile de teren din luna februarie. Insotit ca si data trecuta de catre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, premierul a constatat cu bucurie ca in mai putin de o saptamana de la ultima sa vizita in zona, actiunile promise de catre autoritati s-au realizat intocmai. Cel mai important lucru il constituie scoaterea din izolare a celor 2.500 de locuitori din Pucheni si Malu cu Flori prin reluarea circulatiei pe drumul judetean 724, cu restrictii de tonaj greu si potrivit unui grafic comunicat de autoritatile locale.
Multumit ca „se lucreaza non-stop“, Boc a felicitat Prefectura si Consiliul Judetean
Dupa ce cu o zi inainte, in cadrul videoconferintei cu prefectii, Emil Boc a laudat eficienta autoritatilor dambovitene dandu-le drept exemplu in toata tara, primul-ministru i-a felicitat inca o data pe reprezentantii Prefecturii si ai Consiliului Judetean pentru pragmatismul si promptitudinea cu care au reusit sa gestioneze o situatie mai mult decat dificila:
„Am revenit sa ne asiguram ca ceea ce s-a promis s-a facut. Prin efortul Consiliului Judetean Dambovita, al presedintelui Florin Popescu si al prefectului Iancu Caracota s-a reusit ca, pe de o parte, curentul electric sa fie redat oamenilor in aceeasi seara, iar drumul, asa cum am promis, la mai putin de o saptamana este circulabil potrivit graficului pe care l-am stabilit. In al treilea rand, Executivul a adoptat marti, in sedinta de guvern modificarea actului legislativ astfel incat aceste dealuri sa fie consolidate din banii de la Fondul de Mediu, in al patrulea rand am discutat cu autoritatile locale pentru a-i despagubi pe cetatenii care au avut casele afectate si studiem si problema livezilor. Cinci – asteptam sa vedem proiectul tehnic astfel ca dupa ce se trece la finantarea lui, intreaga zona sa fie reabilitata si dealurile sa fie stabilizate. Presedintele Consiliului Judetean m-a asigurat ca aici se lucreaza non-stop, s-a comunicat cetatenilor grafic de circulatie, astfel incat sa aiba acces in orice moment. Cel mai important lucru acum este ca cei 2.500 de oameni care erau pana acum o saptamana izolati au posibilitatea de comunicare, au legatura cu lumea si viata merge mai departe“, a declarat premierul la Pucheni.

Solutii si pentru Pucioasa: pod de pontoane peste Bizdidel

Seful Executivului s-a interesat si de problemele intampinate de alte localitati dambovitene in urma alunecarilor de teren. A promis ca va sprijini de la centru toate eforturile autoritatilor judetene de a rezolva probleme cu care se confrunta in acest sens. Boc a precizat ca nu-i este straina nici situatia de la Pucioasa, unde podul peste Bizdidel este avariat. O prima solutie anuntata de catre presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, este aceea ca a fost contactat Ministerul Apararii Nationale care va pune la dispozitie pontoane pentru a rezolva problema podului peste raul Bizdidel.
Primul-ministru Emil Boc nu a venit nepregatit de 1 martie. El le-a oferit flori si martisoare localnicelor din zona si colegelor din presa urandu-le sa aiba o primavara frumoasa.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...