Dambovita – Daniel Funeriu: Eu sper ca scoala sa inceapa bine

Cele mai citite

Acolo unde primariile se implica, pentru ca scolile sunt in administrarea consiliului local, lucrurile s-au petrecut bine, a declarat vineri ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care a vizitat doua unitati scolare din Titu reabilitate prin fonduri europene, o scoala din Targoviste si a participat la inaugurarea sediului Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita.
„Ministerul Educatiei a distribuit anul trecut 100 de milioane de euro, anul acesta o suma care pana la sfarsitul anului speram ca va fi similara pentru a sprijini primariile sa duca la bun sfarsit lucrarile. Eu sper ca scoala sa inceapa bine. In judetul Dambovita, avem peste 97% dintre copii care vor invata in unitati de invatamant autorizate sanitar, deci cred ca este un important pas inainte si asta nu face decat sa arate implicarea autoritatilor“, a precizat ministrul Educatiei.
La Titu una dintre scolile vizitate de ministrul Funeriu a fost Scoala nr. 2, unde prin Programul Operational Regional (POR), a fost reabilitat un corp vechi al cladirii si s-a realizat o baza sportiva. Valoarea proiectului este de 7,4 milioane de lei, din care 85% fonduri nerambursabile Fondului European de Dezvoltare Regionala.
Al doilea obiectiv vizitat de ministrul Funeriu, la Titu, a fost Grupul Scolar Goga Ionescu, unde s-a construit un corp de cladire cu 22 de sali de clasa. Banii au venit tot prin POR, iar valoarea proiectului este de 7,1 milioane de lei.
La Targoviste, ministrul Daniel Funeriu a mers la Scoala „Paul Banica“, unde, cu fonduri europene, s-a construit un corp nou de cladire cu doua laboratoare, o biblioteca scolara si o sala de sport, s-a reabilitat terenul de sport existent in curtea scolii, iar unitatea de invatamant a fost dotata cu echipamente didactice, mobilier si echipamente IT. Valoarea proiectului este de 7,8 milioane de lei.
Tot la Targoviste, Daniel Funeriu a participat la inaugurarea sediului Inspectoratului Scolar Judetean. Lucrarile de constructie au durat un an, iar banii, 3,1 milioane de lei, provin de la Ministerul Educatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie