Dambovita – Consilierii PSD si PNL boicoteaza sedintele de CJ

Cele mai citite

Consilierii PSD si PNL nu s-au prezentat, joi, la sedinta Consiliului Judetean Dambovita convocata la sala de sedinte a Spitalului Judetean Targoviste.
Motivul convocarii in acest loc a fost respingerea de catre consilierii opozitiei a contractarii unui imprumut necesar pentru cofinantarea mai multor lucrari, inclusiv la unitatea medicala din Targoviste.
Presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu, a declarat ca imprumutul de 26,4 milioane de lei este necesar pentru cofinantarea proiectelor de investitii cu fonduri europene.
„Anul trecut, CJ a preluat in administrare spitalul judetean si a demarat un amplu proces de reabilitare a acestui spital. Am luat fonduri europene de aproximativ 18 – 19 milioane de euro si la acest moment se lucreaza. Totodata, avem mai multe proiecte, unele cu finantare guvernamentala, altele cu bani de la consiliul judetean (…). Firma care a castigat licitatia de executie a acestui proiect este din Austria, ce administreaza spitalul AKH din Viena, in colaborare cu un constructor tot austriac“, a precizat presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu.
El a explicat ca s-a dat in luna mai un avans constructorului, avans care a fost acoperit prin lucrarile efectuate. In contract se prevede ca, pana la sfarsitul anului, sa fie montate un RMN, un tomograf si sa fie gata cele cinci sali de operatie. Presedintele CJ Dambovita spune ca o parte din banii din imprumut sunt necesari pentru a fi scurtata perioada de executie.
„Ca sa scurtam aceasta perioada de executie era necesar sa avem un flux constructie – plata foarte bine pus la punct prin care constructorul si furnizorul de materiale medicale sa isi faca treaba, iar noi sa ii platim lucrarile executate (…). Constructorul face o factura, consiliul judetean o plateste, din surse proprii, urmand sa decontam 98% din valoare la Guvern si Uniunea Europeana“, a explicat Popescu.
Consilierii judeteni ai PSD si PNL sustin, intr-o scrisoare deschisa adresata, joi, presedintelui CJ Dambovita, ca „miza realizarii acestui imprumut este alimentarea clientelei PDL si maximizarea, prin orice mijloace, a votului politic pentru anul electoral 2012“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie