Dambovita: Consiliere profesionala si cursuri de calificare pentru someri

Cele mai citite

Cursuri de calificare pentru somerii damboviteni
Cursuri de calificare pentru somerii damboviteni

Asociatia ”Targoviste spre Europa” a demarat, in aceasta luna, un program cu finantare europeana prin care va acorda somerilor din judetul Dambovita consiliere profesionala si cursuri de calificare.

Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dambovita si Consiliul Judetean, perioada de implementare fiind de doi ani, a anuntat, miercuri, vicepresedintele Asociatiei ”Targoviste spre Europa”, Adrian Dojana.

Circa 600 de tineri someri vor fi consiliati in vederea gasirii unui loc de munca, precum si in deschiderea unei afaceri si vor avea acces la cursuri de formare si calificare. Totodata va fi realizat un studiu privind ocuparea tinerilor in judetul Dambovita.

La nivelul judetului, sunt aproape 18.000 de someri, dintre care putin peste 8.000 primesc indemnizatie, iar rata somajului este de 8,49%.

AJOFM Dambovita anunta, pentru aceasta saptamana, 162 de locuri de munca vacante, dintre care doar opt pentru cei cu studii superioare. Cele mai multe locuri de munca se adreseaza vanzatorilor, muncitorilor necalificati, confectionerilor, ospatarilor si lucratorilor in constructii, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie