Dambovita: Consiliere profesionala si cursuri de calificare pentru someri

Data:

Cursuri de calificare pentru somerii damboviteni
Cursuri de calificare pentru somerii damboviteni

Asociatia ”Targoviste spre Europa” a demarat, in aceasta luna, un program cu finantare europeana prin care va acorda somerilor din judetul Dambovita consiliere profesionala si cursuri de calificare.

Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dambovita si Consiliul Judetean, perioada de implementare fiind de doi ani, a anuntat, miercuri, vicepresedintele Asociatiei ”Targoviste spre Europa”, Adrian Dojana.

Circa 600 de tineri someri vor fi consiliati in vederea gasirii unui loc de munca, precum si in deschiderea unei afaceri si vor avea acces la cursuri de formare si calificare. Totodata va fi realizat un studiu privind ocuparea tinerilor in judetul Dambovita.

La nivelul judetului, sunt aproape 18.000 de someri, dintre care putin peste 8.000 primesc indemnizatie, iar rata somajului este de 8,49%.

AJOFM Dambovita anunta, pentru aceasta saptamana, 162 de locuri de munca vacante, dintre care doar opt pentru cei cu studii superioare. Cele mai multe locuri de munca se adreseaza vanzatorilor, muncitorilor necalificati, confectionerilor, ospatarilor si lucratorilor in constructii, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...