Dambovita – CJ vrea sa acceseze un imprumut de 10 milioane de lei pentru spitalul judetean

Cele mai citite

Consilierii judeteni din Dambovita au aprobat, miercuri, contractarea unei finantari rambursabile de 10 milioane de lei, bani necesari pentru investitia in derulare de la Spitalul Judetean Targoviste.
Imprumutul va fi luat pe o perioada de 20 de ani.
„Banii aferenti acestui imprumut ii vom obtine in circa trei luni. Pana atunci mergem cu banii pe care ii avem, insa trebuie sa ne gandim si ce se va intampla peste trei luni. Gradul de indatorare al Consiliului Judetean, si daca luam acest imprumut, este mai mic decat atunci cand am preluat mandatul. Acum este de 27%, cand l-am preluat era de 29%“, a declarat presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu.
Anul trecut Consiliul Judetean Dambovita a mai contractat un imprumut de 10 milioane de euro, tot pentru lucrarile efectuate la spitalul judetean.
„Nu a fost suficient pentru ca exista foarte multe proceduri pentru folosirea banilor europeni si practic, din momentul de cand incep lucrarile si pana se face plata dureaza intre trei si patru luni de zile. Va dati seama ca se acumuleaza patru facturi“, a precizat Popescu.
Lucrarile la spital sunt intr-o intarziere de trei luni, motivul, spune presedintele CJ Dambovita, este ca nu s-a accesat la timp, din cauza votului negativ al consilierilor PSD si PNL, imprumutul luat anul trecut, imprumut necesar sa fie folosit drept capital de lucru.
La Spitalul Judetean Targoviste se desfasoara un amplu program de reabilitare a cladirilor si de dotare cu aparatura, fondurile sunt europene si au fost accesate in 2010. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 19 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img