Dambovita – Un centru de servicii sociale pentru persoanele cu handicap va fi deschis la Targoviste

Data:

Un centru modern de servicii sociale pentru adultii cu handicap va fi realizat, in Targoviste, miercuri semnandu-se contractul de finantare, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita.
Prin realizarea acestui centru social multifunctional se vor crea doua noi servicii: un centru de consiliere si sprijin de reintegrare sociala a persoanelor cu boli psihice, avand o capacitate de 40 de persoane pe an, si un serviciu de recuperare neuromotorie pentru persoanele cu handicap, cu o capacitate de 200 de persoane pe an.
Contractul prevede o finantare de 3,5 milioane de lei prin programul Regio si se va derula pe o perioada de trei ani.
„Odata cu semnarea acestui contract asistam la o premiera in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Primul judet care are proiecte si semneaza contracte de finantare in toate domeniile de interventie ale Programului Operational Regional este judetul Dambovita“, a declarat directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat.
Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, a precizat ca proiectul va oferi noi sanse pentru persoanele cu handicap din judet.
„CJ Dambovita vine cu cota de cofinantare de 2%, aproximativ 57.000 de lei. Noi, prin acest program, incercam sa dam o sansa in plus celor circa 15.000 de persoane cu handicap care sunt in judetul Dambovita, persoane adulte“, a precizat Florin Popescu.
Centrul va fi realizat pe amplasamentul fostului Spital de Endocrine din Targoviste, cladirea de patrimoniu fiind de mai mult timp in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita.
Cladirea urmeaza sa fie complet renovata, iar pentru accesul la etaj al persoanelor cu handicap se vor face lifturi. De asemenea, la parter vor fi amenajate ghisee pentru relatii cu publicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...