Dambovita – Cazul poliţistului „amic al infractorilor“. Manipulare de presă?

Data:

Şeful Poliţiei din Titu s-a ales cu eticheta de „amic al infractorilor“ în urma unei manipulări de presă aruncate pe piaţă de un blog şi preluată de televiziunile de ştiri. Comisarul-şef Laurenţiu Cucuteanu este cercetat disciplinar de către conducerea IPJ Dâmboviţa pentru încălcarea codului deontologic al poliţistului.

Comisarul-şef Laurenţiu Cucuteanu a fost într-o excursiela Istanbul, organizată de clubul de fotbal Chindia Târgovişte în perioada 11-13 februarie. În aceeaşi excursie a fost şi Dan Ciobanu, om de afaceri din Titu şi patronul televiziunii locale Columna TV, care ar fi fost anchetat, în octombrie 2010, tocmai de poliţistul Cucuteanu într-un dosar privind o fabrică ilegală de ţigări. În urma acestor informaţii, apărute pe 21 februarie, Laurenţiu Cucuteanu a fost supus unei achete interne a IGP, ale cărei rezultate urmează a fi făcute publice.

Surse din IGP ne-au sugerat însă că la mijloc ar putea fi vorba şi de o răzbunare prin intermediul presei, drept pentru care am încercat să aflăm circumstanţele în care poliţistul şi omul de afaceri au ajuns la Istanbul şi modul în care s-a născut şi propagat informaţia din presă.

Fabrica de la Titu a constituit obiectul investigaţiilor IPJ Dâmboviţa şi ale Gărzii Financiare, ancheta fiind ulterior preluată de procurorii DIICOT. La 6 octombrie 2010 a avut loc descinderea în urma căreia a fost descoperită fabrila ilegală de ţigări, la care Poliţia din Titu a participat doar cu oameni de ordine, pentru protecţia ofiţerilor IPJ Dâmboviţa şi a comisarilor de la Garda Financiară.

Clădirea în care funcţiona fabrica aparţine lui Dan Ciobanu şi e administrată de fratele său, Lucian Ciobanu. Acesta din urmă a închiriat spaţiul respectiv unei firme din Bucureşti care l-a transformat în fabrică ilegală de ţigări. Singurii urmăriţi penal în acest dosar sunt reprezentanţii societăţii bucureştene şi Lucian Ciobanu, care are interdicţia de a părăsi ţara. „Aştept din zi în zi să-mi vină hârtia de la Parchet care confirmă că n-am nicio calitate în dosar. Apoi voi acţiona în judecată Antena 3, Realitatea TV şi toate ziarele şi site-urile care m-au făcut infractor. Niciun ziarist nu m-a sunat să-mi ceară punctul devedere”, a precizat Dan Ciobanu pentru Adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Băile Siriu reintră în circuitul turistic

În mijlocul unui peisaj măreț, la poalele munților, o...

În Ilfov un bărbat a fost arestat pentru că a mutilat doi câini

Poliţiştii din judeţul Ilfov au reţinut un individ suspectat...