Dambovita: Arafat, despre cazurile de TBC de la Targoviste: Posibil sa apara si altele, situatia trebuie monitorizata

Date:

Medicul Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat, marti seara, despre situatia de la Targoviste, in urma depistarii a doua eleve bolnave de TBC, ca este posibil ca, dupa o perioada, sa mai apara cazuri si ca situatia „trebuie monitorizata atent”.

Arafat a mai spus, ca tuberculoza reprezinta una dintre problemele „adevarate, reale” ale Romaniei.

Subsecretarul de stat a tinut sa sublinieze, in acelasi context, ca se iau toate masurile pentru prevenirea imbolnavirilor si pentru tratarea cazurilor deja diagnosticate.

Doua eleve de la colegii din Targoviste au fost diagnosticate cu TBC, iar conducerea Directiei de Sanatate Publica Dambovita a dispus ca persoanele care au intrat in contact cu fetele sa fie monitorizate si sa se prezinte la medic pentru investigatii si analize.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, formele de boala pe care le au cele doua eleve, una in clasa a XI-a la Colegiul National „Ienachita Vacarescu”, iar cealalta in clasa a XII-a la Colegiul National „Constantin Carabella”, nu sunt contagioase, informeaza Mediafax.

Medicii spun ca este posibil ca nicio persoana cu care cele doua eleve au fost in contact sa nu dobandeasca boala, iar persoanele care au fost in contact cu acestea au fost supuse unui tratament preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...