Dambovita – Angajatii de la Uzina Automecanica Moreni au declansat greva generala

Cele mai citite

Salariatii de la Automecanica Moreni au declansat, miercuri, greva generala, cauza nemultumirilor fiind managementul deficitar care a dus la lipsa comenzilor si la stagnarea programului national „Transportor blindat pentru trupe 8×8”.
„Revendicarile noastre sunt foarte punctuale. La nivel de societate, prostul management din ultimii trei ani de zile a dus ca societatea sa se confrunte cu mari probleme in ceea ce priveste asigurarea contractelor si comenzilor, lucru care duce, de asemenea, la neasigurarea salariilor. Luna aceasta e posibil ca angajatii sa nu isi primeasca deloc salariile si asta ar continua si pe lunile urmatoare pentru ca cei trei directori care au responsabilitati si sunt destul de bine platiti pentru acest lucru nu isi fac bine treaba”, a declarat liderul de sindicat de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.
Totodata, sustin sindicalistii de la Automecanica Moreni, programul „Transportor blindat pentru trupe 8×8” risca sa se blocheze din cauza ca nu are finantare pentru etapa a doua.
„In ceea ce priveste contractul transportor blindat, noi acuzam actuala conducere ca nu este capabila sa coordoneze acest program, incat etapa a doua sa se desfasoare in conditii normale, sa primeasca banii, aproximativ un milion de euro, in asa fel incat sa demonstram Ministerului Apararii Nationale capabilitatea noastra de a face acest produs. In luna septembrie ar trebui sa fi incheiat faza a doua. Nu am realizat decat faza 1, de prototip 0, care a fost testat, dar de aici pana la final este drum lung si din cauza aceasta sindicatul a tras semnal de alarma”, a mai spus Bucuroiu.
In luna martie a anului trecut, ministrul Apararii de la acea vreme, Gabriel Oprea, anunta demararea programului national „Transportor blindat pentru trupe 8×8”, prin care uzina de armament Automecanica Moreni urma sa primeasca sprijin in construirea transportorului.
Transportorul TBT 8X8 va trece dupa stadiul de concept la prototip, dupa care urmeaza omologarea.
La Automecanica Moreni lucreaza peste 300 de persoane.
Societatea a fost infiintata in 1968 si este singura fabrica din Romania care produce transportoare blindate pe roti. De la infiintare si pana acum Automecanica a produs circa 13.000 de vehicule blindate pe roti destinate Armatei Romane si unor beneficiari externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie