Dâmboviţa: Angajaţii de la două instituţii evacuaţi din cauza mirosului puternic de gaze

Cele mai citite

Angajaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi de la Casa de Pensii Dâmboviţa, precum şi cetăţenii aflaţi în clădire au ieşit din birouri în faţa instituţiei, marţi, alertaţi de mirosul puternic de gaz, aceeaşi problemă fiind reclamată de mai mulţi locuitori din zonă, după o supraodorizare accidentală a gazului natural.
Mai mulţi locuitori din Târgovişte din microraioanele IV şi VI, dar şi angajaţii celor două instituţii au sesizat la numărul unic de urgenţă 112 un puternic miros de gaz. Un echipaj de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a fost trimis pentru a asigura zona. Distrigaz a trimis propriile echipe de intervenţie, dar acestea nu au constatat defecţiuni la instalaţia de gaze.
Ulterior, s-a aflat că Petrom efectuase o operaţiune de odorizare cu etil mercaptan a instalaţiei proprii de gaze şi a greşit concentraţia. Distrigaz a anunţat într-un comunicat că nu există niciun pericol pentru sănătatea populaţiei.
”Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a primit, în cursul zilei de astăzi (n.r. – marţi), un număr mai mare de sesizări ale clienţilor, din diferite zone din Târgovişte, reclamând miros de gaz. În urma unei solicitări adresate companiei Petrom care realizează procesul de odorizare, aceasta a informat Distrigaz Sud Reţele privind o supraodorizare accidentală a gazului natural livrat în zona municipiului Târgovişte. Menţionăm că supraodorizarea gazului natural se produce în condiţiile depăşirii concentraţiei normale de etil mercaptan, substanţă care se adaugă în gazul natural pentru a-i putea depista prezenţa în încăperi. Prezenţa în concentraţie mai mare a acestei substanţe nu prezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei”, s arată în comunicatul Distrigaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie