Dambovita – 43 de politisti si alte zeci de pompieri si jandarmi vor fi disponibilizati

Cele mai citite

Disponibilizarile vor lovi si in structurile M.A.I. din Dambovita. Inspectoratele Judetene au aflat deja care sunt functiile care vor fi radiate, iar in perioada urmatoare, vor incepe evaluarile. Pentru a fi siguri ca mai raman pe posturi, politistii, jandarmii si pompierii vor trebui sa treaca de niste interviuri si sa dea examene.

Inspectorilor sefi ai IPJ, IIJJ si ISU li s-a cerut din partea prefecturii sa prezinte situatia restructurarilor si reorganizarii din institutiile pe care le conduc. „Va atrag atentia ca este important ca selectia sa se faca numai in functie de performanta“, a subliniat prefectul Iancu Caracota.

Sefii inspectoratelor sustin ca evaluarile vor fi corecte, iar interviurile de departajare vor fi inregistrate pe camere video.  „Nu stim exact cati oameni vor fi disponibilizati. In perioada 27 – 29 iunie, vor avea loc examenele pentru departajare. Interviurile vor fi inregistrate audio – video, deci nu se pune problema de infractiuni“, a spus Viorel Matei, inspector sef al IJJ Dambovita.

In politie, procesul de radiere al functiilor este in plina desfasurare. „Avem 939 de functii bugetate, iar 21 de functii urmeaza sa fie radiate. Pana la 1  iulie, vor avea loc evaluarile. Avem, de asemenea, 22 de cadre care urmeaza sa se pensioneze. Au varsta de 50 de ani si peste 20 de ani vechime in campul muncii. Nu am afectat structura care lucreaza cu cetateanul. Strada va fi acoperita“, a precizat comisarul Vasile Tache, inspectorul sef al IPJ Dambovita.

La ISU Dambovita s-a luat masura blocarii tuturor posturilor vacante iar pompierii vor sustine un examen pentru a ramane pe posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie