Array

Daca nu scapati de datoriile la banci, riscati sa ramaneti fara case

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Om fara casa
Om fara casa

Tot mai multi romani se trezesc cu conturile blocate pentru ca nu si-au platit taxele si impozitele. Primariile au blocat zeci de mii de conturi, ca sa recupereze datoriile.

Potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, dupa 15 octombrie se pot declansa procedurile pentru recuperarea impozitului restant pe 2010, respectiv somatii si executari silite.

Numarul celor care nu-si achita taxele si impozite creste de la o luna la alta. La fel se intampla si cu cei care sunt obligati sa achite aceste dari.

Potrivit Realitatea.net, la nivelul intregii tari, numarul celor care s-au trezit cu conturile blocate a crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Explicatia este simpla: daca in anii trecuti, cand nu batea vantul prin bugete locale, primariile ii mai pasuiau pe rau-platnici, acum nevoia de bani le impiedica sa recupereze datoriile cat mai rapid.

Astfel, daca in urma unei somatii nu este achitata datoria, primaria si-o recupereaza direct din salariul sau din pensia contribuabilului. Banii sunt blocati de banca, la cererea primariei.

Procedura este simpla si legala, sustin autoritatile. In prima instanta sunt trimise somatii si daca in termen de 15 zile clientul nu reuseste sa plateasca datoriile i se vor opri bani din salariu. In cazul celor care nu au venituri li se vor sechestra bunurile.

De la 15 octombrie, primariile vor putea incepe si executarea silita a persoanelor care nu si-au platit darile pentru anul în curs.

Sursa Realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img