Curtea de Apel Bucureşti poate schimba trio-ul de la prezidiul CJ Călăraşi-Ştefan Drăgulin, pregătit pentru eşec

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Luni, 22 iunie, Curtea de Apel Bucureşti decide cine va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi. Marian Dinulescu, liderul democrat-liberal călărăşean şi noul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Călăraşi, poate lua locul actualului vicepreşedinte al CJ Călăraşi, Ştefan Daniel Drăgulin, reconfirmat în funcţie de Tribunalul Călăraşi.
Reamintim că vicepreşedintele Drăgulin a fost eliberat din funcţie printr-o hotărâre a CJ Călăraşi şi înlocuit, în acelaşi mod, cu Dinulescu, proiecte de hotărâre atacate în contencios administrativ de Prefectura Călăraşi şi anulate de Tribunalul Călăraşi. Consilierii judeţeni au hotărât să formuleze recurs la Curtea de Apel Bucureşti, recurs care a fost programat pentru 22 iunie. Cine va avea câştig de cauză este imposibil de anticipat, cert este că Marian Dinulescu a declarat că nu va renunţa la visul de a deveni vicepreşedinte CJ, pentru a putea să ajute cei 19 primari din judeţ şi pentru a promova politica partidului, iar în cazul unui eşec va iniţia o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean pentru eliberarea lui Drăgulin din funcţie.
De cealaltă parte, Ştefan Drăgulin este pregătit pentru un eventual eşec, dar nu se va da la o parte fără luptă.
„Poate fi ultima mea conferinţă de presă în calitate de vicepreşedinte al CJ… sau poate nu. Nu pot spune că legea va fi sau nu de partea mea, justiţia este oarbă, iar dacă va lua hotărârea pe care eu cred că o va lua, este în regulă, dacă va decide altceva nu este nici o problemă, pentru mine nu mai are importanţă acum acest lucru. S-a făcut mare tam-tam cu acest proces, iar felul cum au interpretat unii legile mi-a lăsat un gust amar. Dreptul unui preşedinte de partid de a ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ pentru că are 19 primari şi vrea să ducă mai departe politica partidului mi se pare absurd, pentru că, dacă vroia neapărat postul, îl putea obţine de la alegerile locale, prin negociere. Dar atunci era gata să dea ambele posturi de vicepreşedinte numai ca PNL să nu obţină nimic, deci vă daţi seama de ce-şi doreşte acum cu atâta ardoare funcţia“, a declarat Ştefan Drăgulin.
Actualul vicepreşedinte al CJ Călăraşi este conştient că prefectul nu va mai ataca o nouă hotărâre privind eliberarea sa din funcţie, aşa că o va ataca personal. Acesta a precizat că nu ar fi recurs la aceste metode în locul lui Dinulescu şi că nu va vota niciodată pentru o eventuală înlăturare din funcţie a lui Liviu Vârtejanu, chiar cu riscul de a fi exclus din PNL.
„Dacă vor iniţia o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean pentru eliberarea mea din funcţie, o voi ataca în contencios administrativ. Dacă ai ceva maturitate politică şi pierzi un proces pe formă şi fond, atunci nu ştiu ce poţi să mai faci. Vor căuta o altă motivaţie, aceea că nu respir de 10 ori pe secundă, pentru că din punctul de vedere al activităţii mele nu cred că au ce-mi reproşa. Dar vor găsi ei ceva. Eu îi doresc lui Dinulescu succes acolo unde este.
Dar ce se va întâmpla din toamnă, dacă se vor modifica majorităţile? Schimbăm iar vicepreşedinţii? Sau domnul Dinulescu, în cazul în care va fi în opoziţie, îşi va da demisia de onoare? Eu, în locul lui, n-aş fi făcut aceste lucruri, din mai multe motive, relaţia pe care am avut-o cu el, cei patru ani de muncă împreună şi nici nu-mi stă în caracter să fac acest lucru. Eu am anunţat colegii din CJ că nu voi vota niciodată pentru eliberarea din funcţie a lui Liviu Vârtejanu, dacă se va pune problema vreodată. Dacă vor să mă dea afară, să mă dea, dar aceasta va fi poziţia mea“, a încheiat Ştefan Drăgulin.
Marius TOMIŢĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a strigat BINGO! 22,4 milioane de euro mită

După perchezițiile de la începutul săptămânii, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au decis pornirea acțiunii penale și reținerea...

Alte articole din aceasta categorie