In curand, la Calarasi se va construi un port

Cele mai citite

La Calarasi se are in vedere construirea unui port
La Calarasi se are in vedere construirea unui port

Municipiul Calarasi dispune de un port fluvial dotat cu dane, spatii de depozitare si spatii de andocare pentru nave, dar are o suprafata de platforma limitata. Navigatia pe bratul Borcea se realizeaza numai in anumite zone, in aval existand o zona colmatata. Regenerarea portului din municipiul Calarasi si infiintarea unei linii de transport fluvial de calatori in zona de granita Romania (Calarasi) – Bulgaria (Silistra) vor oferi mari perspective in dezvoltarea circulatiei fluviale catre estul Europei centrale si Peninsula Balcanica.

Este stiut faptul ca Municipiul Calarasi dispune de un canal industrial, traversat de un pod modern care leaga orasul de punctul de trecere a Dunarii Chiciu – Ostrov iar trecerea in zona Chiciu – Ostrov se face cu bacul, cu un taxi fluvial si trebuia si cu feribotul (dar mai are de asteptat). In acest sens, Marian Dragan, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, s-a intalnit, joi, 20 ianuarie 2011, la sediul institutiei, cu grupul de investitori german Rhenus Logistics, proiectantul Canalului Siderca – IPTANA Bucuresti, si reprezentanti ai unor concerne puternice precum-Tenaris Silcotub, Donalam, Saint Gobain, Martifer Constructii, Comceh.

Scopul intalnirii a fost acela de a prezenta invitatilor noi oportunitati de afaceri, pe de o parte, si de a atrage cat mai multi investitori interesati de judetul Calarasi, pe de alta parte. Unul dintre proiectele aduse in discutii a facut referire la finalizarea investitiei Canalului Siderurgic Calarasi, Marian Dragan, presedintele Camerei, subliniind faptul ca finalizarea lucrarilor pe Canalul Siderurgic este una prioritara, aici putand fi construit un port industrial si amplasat un punct terminal de marfuri la Dunare, care ar putea aduce mari beneficii economice judetului, cunoscut fiind fapul ca societatile mai sus enumerate sunt concerne straine cu un potential financiar major. Concluzia a fost una pozitiva, in sensul ca proiectul Canalului Siderurgic a atras atentia investitorului german Rhenus Logistics, urmand ca in termen de 30 de zile acesta sa trimita o scrisoare de intentie cu privire la finalizarea acestui obiectiv.

La discutii au mai participat prefectul judetului, Niculae Enciu, reprezentantii APDF Calarasi si Apele Romane, Filiala Calarasi. Chestionat pe aceasta tema, intr-o conferinta de presa recenta, deputatul Stelian Fuia ne-a precizat ca “o asemenea investitie este benefica pentru municipiul si judetul Calarasi”.

Marga Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie