Cu toate că au ratat implementarea unor proiecte majore de infrastructură, zeci de funcționari publici din Ploiești au fost recompensați. Aflați cu cât.

Data:

Primăria Ploiești a reușit contraperformanța ca, în ultimii patru ani, să rateze implementarea unor proiecte majore de infrastructură cu fonduri europene.

Cu toate acestea, zeci de funcționari publici, în frunte fostul edil Andrei Volosevici (ex-PNL, ex-PSD) și foștii viceprimari ai municipiului, Daniel Nicodim (PNL) și Anca Popa (ex-USR) au fost recompensați lunar „pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene”. Suma totală acordată se cifrează la peste 2,3 milioane de lei, respectiv aproape jumătate de milion de euro.

Situația din Primăria Ploiești reflectă o gestionare defectuoasă a fondurilor europene și o utilizare ineficientă a resurselor administrative, care a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării orașului. Deși municipalitatea a beneficiat de finanțări europene considerabile, implementarea efectivă a proiectelor a fost sub așteptări, generând pierderi de timp și oportunități pentru comunitate.

Principalele probleme identificate sunt:
Terminalele din Gara de Vest și zona de Nord.
Modernizarea străzii Ghe. Grigore Cantacuzino.
Șoseaua de legătură între Gara de Sud și Gara de Vest.
Aceste proiecte, deși aveau contracte semnate încă din 2019-2020, nu au fost implementate și urmează să fie rediscutate în viitorul exercițiu financiar.

Cu toate acestea, funcționarii publici au fost recompensați. Printre beneficiari se numără fostul primar Andrei Volosevici (184.276 lei), fostul administrator public Simona Albu (161.509 lei), și viceprimarii Daniel Nicodim (159.031 lei) și Anca Popa (109.984 lei).
79 de funcționari publici au primit sporuri suplimentare, conform legislației care permite acordarea de până la 50% din salariul de bază pentru participarea la proiecte europene.
În concluzie, Ploieștiul a pierdut oportunități esențiale pentru modernizare și dezvoltare economică.
Fondurile neutilizate au generat patru ani de stagnare în care orașul nu a beneficiat de infrastructura promisă.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL