Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, 7 iunie, pentru AGERPRES, că s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, precizând că actualul său statut în cadrul PDL – membru suspendat pe o perioadă de şase luni – îi dă posibilitatea de a activa într-un ONG.

cristian preda

„Da, aşa este, m-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară şi am participat la o primă reuniune a Fundaţiei la Târgovişte, în inima Ţării Româneşti”, a subliniat Cristian Preda.

El a arătat că a salutat din primul moment apariţia Mişcării Populare.

„Am vrut să mă alătur, cât eram membru al PDL, şi mi s-a spus că oamenii politici, cei care au o afiliere partizană, nu pot să intre în primul moment (să se înscrie în Mişcarea Populară – n.r.). Acum, întrucât am fost sancţionat cu asprime şi în mod nedrept de către PDL, am revenit la colegii mei, pentru că nu mai există niciun fel de piedică şi m-am asociat Mişcării Populare”, a explicat europarlamentarul.

Preda a spus că acest lucru nu echivalează cu o demisie a sa din PDL.

„După cum ştiţi, am fost aspru sancţionat, insist, în mod profund nedrept de către Biroul Permanent Naţional (BPN al PDL – n.r.). Şi iau decizia de luni ( nr.r. de suspendare din calitatea de membru PDL pe o perioadă de şase luni) ca pe o excludere de facto bazată pe o nedreptate. Departe de mine demisia, dar atât timp cât sunt în această situaţie nu văd niciun fel de oprelişte pentru a participa la dezbaterile unei fundaţii. De altfel, şi ca membru PDL, m-am asociat Mişcării Populare, m-am asociat, chiar ca prim-vicepreşedinte PDL, Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, deci nu e o incompatibilitate nici între condiţia politică. La Mişcarea Populară puseseră această condiţie, acum nu mai este pusă”, a afirmat el.

Întrebat dacă se aşteaptă şi la alte sancţiuni din partea conducerii PDL, Cristian Preda a spus: „Acolo unde s-a produs o nedreptate e loc şi pentru o alta, din nefericire”.

AGERPRES

 

Un Comentariu la "Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL"

  1. Pingback: Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL | Ziarul Semnal de Dambovita

Leave a Reply

Your email address will not be published.