Crin Antonescu își „suspendă” candidatura la prezidențiale: „A fost lăsat singur”

Data:

Crin Antonescu, candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale din 2025, a anunțat sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni, că își consideră candidatura și acordul cu partidele coaliției „suspendate”. Motivul invocat de fostul lider liberal a fost lipsa sprijinului din partea coaliției, declarând că „a fost lăsat singur”.

„Consider acordul privitor la această candidatură suspendat. Eu nu dau înapoi, sunt dispus să duc candidatura până la capăt, dar cred că trebuie să fim oameni de onoare și serioși”, a spus Antonescu.

Fostul lider PNL a adăugat că decizia sa rămâne valabilă până când liderii coaliției vor clarifica dacă doresc să continue susținerea sa sau au alte opțiuni: „Dacă dânșii vor să fiu din nou candidat, să mă caute”.

Nemulțumiri legate de organizarea alegerilor

Antonescu a criticat lipsa unei date oficiale pentru alegerile prezidențiale, deși Curtea Constituțională a invalidat primul tur pe 6 decembrie 2024. „Suntem în 4 ianuarie 2025 și nu avem o dată fixată pentru alegeri, ceea ce este greu de explicat și greu de acceptat pentru opinia publică”, a afirmat el.

Contextul desemnării sale ca și candidat

Crin Antonescu a fost propus drept candidat comun al coaliției pe 23 decembrie 2024, după o întâlnire cu liderii PSD, PNL și UDMR. Inițiativa a fost susținută de Kelemen Hunor, președintele UDMR, care l-a contactat personal pentru a-i propune să revină în politică.

Deși a acceptat candidatura, Antonescu a subliniat că responsabilitatea coaliției este să își susțină clar decizia: „Eu nu sunt forță de muncă disponibilă la candidatură, n-am cerut nimănui candidatura”.

Rămâne de văzut dacă coaliția va confirma sprijinul pentru Antonescu sau va lua în considerare alte opțiuni pentru alegerile prezidențiale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL