Crescătorie ilegală de vipere în Sudiți

Data:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn bărbat din comuna ialomițeană Sudiți a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de o viperă. Bărbatul ţinea şarpele în propria gospodărie, într-o crescătorie deţinută ilegal.
În urma mușcăturii, mâna bărbatului de 47 de ani s-a necrozat iar medicii au fost nevoiți să îi amputeze brațul. Incidentul a avut loc ieri iar cazul a fost sesizat polițiștilor după ce omul a ajuns la Spitalul Județean Ialomița. Acesta le-a declarat medicilor că nu deţine ser antiviperin, antidotul administrat în momentul în care corpul uman intră în contact cu veninul viperelor. Din cauza agravării stării de sănătate, omul a fost transferat la un spital din București.
La sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Ialomița, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) au mers în comuna Sudiți, la punctul de lucru al socității comerciale patronată de cel mușcat de reptilă. În urma controlului s-a constat că șerpii veninoși erau crescuți ilegal, societatea neputând prezenta autorizația de funcționare a exploatației. Astfel, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei și i s-a pus în vedere să intre în legalitate.
Afacerea cu vipere este una extrem de profitabilă. Un gram din veninul acestor șerpi se vinde cu prețuri începând de la 400 de euro și ajungând până la 2.000 de euro, iar o viperă produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat. Veninul viperei este extrem de căutat în toată lumea fiind un ingredient folosit în industria farmaceutică și în industria cosmetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...