Cosul de solidaritate al guvernului, respins in Ialomita

Cele mai citite

Initiativa guvernului de a introduce cosul de solidaritate pentru pensionari, respectiv reinventarea magazinelor tip Economat, de unde acestia sa cumpere produse de baza la preturi reduse, nu se mai regaseste printre preocuparile populiste ale social-democratilor ialomiteni. Silvian Ciuperca a declarat, in timpul unei conferinte de presa desfasurate la sediul CJ Ialomita, ca se opune initiativei unui „guvern incompetent“.
„A aparut o alta initiativa prost pregatita, si anume cosul de solidaritate. Exista deja un act normativ care vorbeste despre infiintarea unor societati comerciale cu capital suta la suta de la Consiliul Judetean, care sa gestioneze alimente si ajutoare alimentare in regim economat. Acest tip de reglementare este cel mai rau lucru pe care il poate face Romaniei o guvernare incompetenta. Cred mai degraba in tergiversare pana cand pregatesti foarte bine si analizezi consecintele deciziilor pe care le iei. Pregatirea deciziei este mai importanta, in opinia mea, decat decizia in sine“, a declarat Silvian Ciuperca.
Acesta a precizat ca rectificarea de buget din vara nu aduce niciun ban in plus autoritatilor locale, in schimb respectivul act normativ schimba denumirea programului „Renasterea satului romanesc“ in „Modernizarea localitatilor“.
„Poate ca e doar un amanunt, dar asta inseamna ca am ingropat un program fara sa dam socoteala opiniei publice. Iar judetul Ialomita avea nevoie de un program adresat mai degraba localitatilor de mediu rural. Asta inseamna ca cineva poate decide ce localitati intra in acest program, ceea ce nu este corect si nu face parte din conduita si atitudinea specifica unui european care crede in coeziune sociala si coeziune teritoriala. Vom folosi toate mijloacele legale pentru a fi revocat acest act normativ, vom consulta populatia, pentru ca oamenii, in mod cert, vor sa stie cat de fezabil este proiectul si daca se duce sau nu la indeplinire“, a adaugat Ciuperca.
In alta ordine de idei, Consiliul Judetean Ialomita este in plin proces de livrare catre primarii a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana.
Calendarul de derulare al proiectului european este 1 septembrie – 1 ianuarie, iar pana in prezent, CJ Ialomita a receptionat aproximativ 47% din cantitatile de produse si s-au livrat catre primarii 43% din aceste cantitati. Per total program, CJ Ialomita va livra 1.244 tone de alimente, in valoare totala de 3.616.745 lei, la 35.700 de persoane.
Marius TOMITA

Ultimele articole

Criză de diabetologi în șase județe din sudul țării

Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, dr.

Revoluţie în fotbalul românesc: cluburile din Liga I au aprobat un campionat cu doar 14 echipe şi play-off

Reprezentanţii cluburilor din Liga I au fost de acord să schimbe sistemul de joc pentru sezonul competiţional 2015-2016. Astfel, din sezonul care începe anul viitor, Liga I ar urma să aibă doar 14 echipe, care să joace între ele pe parcursul unui sezon normal, după care să se lupte pentru Europa în cadrul unui sistem play-off. Propunerea a fost votată la LPF cu majoritate, doar Ceahlăul, Chiajna şi Botoşani declarându-se împotrivă

Percheziţii în șase judeţe şi în Bucureşti la persoane suspectate de braconaj piscicol

Peste 400 de poliţişti desfăşoară 48 de percheziţii în judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi în Bucureşti în vederea destructurării unor reţele specializate în braconaj piscicol cu specii protejate, informează Poliţia Română şi Parchetul Înaltei Curţi. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ