Costurile pentru sala polivalentă din Slatina s-au triplat în ultimii nouă ani, de la 53,4 milioane lei, la 166 milioane lei

Cele mai citite

Finanțarea necesară pentru finalizarea Sălii de Sport Polivalente din Slatina, a cărei construcție a început în 2011, a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii nouă ani. Suma a crescut de la 53,4 milioane lei în anul 2014, când proiectul a fost preluat de Compania Națională de Investiții, la 166 milioane lei în prezent. Aceste cifre sunt conforme cu valoarea actualizată prezentată într-un studiu de fezabilitate, care urmează să fie supus aprobării consilierilor locali în cadrul ședinței de această săptămână.

Un proiect cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția denumită “Sală de sport multifuncțională cu 3.000 de locuri” va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Slatina programată la finalul acestei săptămâni.

Conform documentului, pentru finalizarea acestei investiții, care a implicat până în prezent aproximativ 35 de milioane de lei, cheltuiți în mod similar de către Compania Națională de Investiții și Primăria Slatina în perioada 2011 – 2018, este necesară o sumă suplimentară de aproximativ 166 de milioane de lei.

Pentru a putea relua investiția, care a fost întreruptă în anul 2018 când clădirea era în stadiul de șantier, fără acoperiș, instalații sau finisaje, Primăria Slatina trebuie să actualizeze documentațiile, indicatorii și studiul de fezabilitate.

În cadrul proiectului de hotărâre se specifică că “pentru finalizarea lucrărilor rămase de efectuat în cadrul acestei investiții, Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Slatina va trebui să aprobe alocarea sumei totale de 11.090.652 lei”. Din această sumă, 5,9 milioane de lei ar urma să fie direcționați către Compania Națională de Investiții (CNI), conform unei convenții încheiate în 2014, în timp ce CNI, prin intermediul subprogramului Săli de sport, ar trebui să contribuie cu aproximativ 160 de milioane de lei.

Investiția în Sala de Sport Polivalentă din Slatina a fost transferată către Compania Națională de Investiții (CNI) de către Municipiul Slatina în luna martie a anului 2014. La acel moment, obiectivul de investiții menționat și terenul aferent de 1,5 hectare au fost cedate în folosință gratuită către CNI.

Stadiul lucrărilor la momentul transferului la CNI era într-un stadiu incipient, constând în fundația care fusese realizată cu finanțare din partea Primăriei Slatina. Valoarea totală actualizată pentru finalizarea Sălii de Sport Polivalente cu 3.000 de locuri era de 53,470 milioane lei.

nvestiția în Sala de Sport Polivalentă din Slatina a fost transferată către Compania Națională de Investiții (CNI) de către Municipiul Slatina în luna martie a anului 2014. La acel moment, obiectivul de investiții menționat și terenul aferent de 1,5 hectare au fost cedate în folosință gratuită către CNI.

Stadiul lucrărilor la momentul transferului la CNI era într-un stadiu incipient, constând în fundația care fusese realizată cu finanțare din partea Primăriei Slatina. Valoarea totală actualizată pentru finalizarea Sălii de Sport Polivalente cu 3.000 de locuri era de 53,470 milioane lei.

Sala de sport polivalentă este planificată să aibă o suprafață construită de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

Lucrările de construcție pentru Sala de Sport Polivalentă din Slatina au început în anul 2011, dar au stagnat în stadiul incipient din cauza suspendării finanțării guvernamentale în primăvara anului 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie