Servicii medicale prin sistem de coplata din 2011

Cele mai citite

Sistem de coplata pentru serviciile medicale din 2011
Sistem de coplata pentru serviciile medicale din 2011

Sistemul de coplata pentru servicii medicale va fi introdus in ianuarie 2011, a anuntat, miercuri, la Guvern, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, informeaza Mediafax.

Strategia Nationala de Rationalizare a Spitalelor 2010-2012, document elaborat de catre ministerul de resort, prevede introducerea coplatii modice direct la furnizorul de servicii medicale pentru primul trimestru din 2011.

Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana sa introduca sistemul de coplata pentru servicii medicale, iar ponderea scutirilor de la obligatia de a efectua plata sa nu depaseasca un nivel de 40% dintre pacienti, conform intelegerii cu cele doua institutii.

Proiectul privind coplata serviciilor medicale dateaza din luna aprilie

Proiectul privind coplata in sistemul medical a fost prezentat Guvernului de catre conducerea Ministerului Sanatatii la sfârsitul lunii aprilie, dar reprezentantii Ministerului Finantelor au solicitat atunci, in sedinta de guvern, ca documentul sa fie refacut, atentionând ca o serie de prevederi din document pun in continuare presiune asupra bugetului, au relatat atunci, pentru Mediafax, surse participante la sedinta de guvern.

In luna martie, Ministerul Sanatatii anunta ca a definitivat legislatia privind introducerea mecanismului de coplata, prin tichetul moderator pentru sanatate, si ca proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, care va decide daca actul poate fi aplicat de la 1 iulie 2010.

Pacientii vor plati serviciile medicale pana la o suma cumulata a bonurilor de 600 de lei pe an

Potrivit proiectului anuntat de minister, contributia personala a cetatenilor prin tichetele pentru sanatate nu va depasi 600 lei pe an, astfel ca pacientii vor plati consultatii, investigatii, spitalizarea pâna la o suma cumulata a bonurilor de 600 lei. Peste aceasta suma, consultatiile, analizele si spitalizarile vor fi gratuite.

In medicina primara, coplata pentru consultatiile medicului de familie aferente serviciilor platite separat va fi 5 lei, iar pentru vizitele la domiciliu in afara programului de lucru de 7 ore va fi 15 lei. Consultatia la medicul specialist din ambulatoriu va fi platita cu 10 lei, iar consultatia la medicul specialist in afara programului de lucru va fi taxata cu 20 lei.

De asemenea, consultatia efectuata de serviciul de ambulanta, doar in cazul când aceasta reprezinta solicitare de consultatie la domiciliu, va presupune o taxa de 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie