Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Junior“ au marcat ziua de naştere a marelui poet Mihai Eminescu

Data:

Mihai Eminescu – marele nostru poet – s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani şi s-a stins din viaţă în zorii zilei de 15 iunie 1889, în Bucureşti, fiind înmormântat la cimitirul Belu. Copilăria şi-a petrecut-o la Ipoteşti, unde cunoaşte frumuseţile naturii. Anii copilăriei şi ai adolescenţei sunt anii de formare ai scriitorului Eminescu.
S-au scris mii de pagini despre Eminescu. Nume de referinţă în critica literară i-au dedicat volume, i-au publicat studii despre teatru, despre proză, despre publicistică, despre viaţă, despre poezie. I-au publicat volume cu poeziile care i-au fost închinate atât când era în viaţă, cât şi după ce a trecut în nefiinţă. Mihai Eminescu a creat o operă de proporţii monumentale, în versuri şi proză, publicată parţial în timpul scurtei sale vieţi.
Vineri, 15 ianuarie 2010, s-au împlinit 160 de ani de la naşterea Poetului Naţional – Mihai Eminescu. Momentul a fost marcat prin spectacole, serbări, evenimente în toate instituţiile de învăţământ din judeţ. Astfel, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Junior“ s-a desfăşurat un program festiv, în cadrul căruia prichindeii, alături de doamnele educatoare, au învăţat despre viaţa şi opera marelui poet, au recitat versuri eminesciene şi au cântat. Preşcolarii au realizat şi câteva desene în care au prezentat scene din poezii ale poetului Mihai Eminescu. De asemenea, doamna bibliotecară Ecaterina Florea le-a vorbit preşcolarilor despre viaţa şi activitatea poetului şi le-a citit un mic fragment din „Călin Nebunul“.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ceasornicar, cizmar, pălărier. Meserii din secolul trecut, pe care de dispariție

Ceasornicarii, cizmarii, sifonarii, electricienii, cei care repară frigiderele, televizoarele...

Buzău. Un autoturism a acroșat un pieton care traversa strada regulamentar

Incidentul de pe DN 2, în zona Mărăcineni, județul...

Comedie, dramă și muzică simfonică: ProTicket aduce pe scenă spectacole de neuitat

ProTicket, cel mai mare producător de teatru privat din...