Controlul hipertensiunii la vârstnici

Cele mai citite

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

Hipertensiunea arterială (HTA) este o afecțiune comună la persoanele în vârstă și reprezintă un factor important de risc pentru boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și insuficiență renală. Aproximativ două treimi dintre adulții cu vârsta peste 65 de ani suferă de HTA, iar acest procent crește odată cu înaintarea în vârstă. Controlul HTA la vârstnici poate fi dificil, dar este vital pentru prevenirea complicațiilor și menținerea unei bune stări de sănătate.

Ce este hipertensiunea arterială și de ce este important controlul acesteia?

Hipertensiunea arterială este o afecțiune în care tensiunea arterială este crescută în mod constant. Aceasta poate duce la deteriorarea arterelor, a inimii și a altor organe. Cea mai mare problemă în ceea ce privește HTA este faptul că deseori nu prezintă simptome evidente, ceea ce face dificilă detectarea sa într-un stadiu incipient. În cazul în care este neglijată, HTA poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă sau insuficiența renală.

Controlul HTA este important, mai ales la vârstnici, deoarece riscul de a dezvolta complicații este mai mare. Scopul tratamentului este de a menține tensiunea arterială la un nivel sănătos, adică sub 140/90 mmHg. Acest lucru poate fi realizat prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin administrarea medicamentelor prescrise de medicul specialist.

Cum poate fi controlată hipertensiunea arterială la vârstnici?

Controlul HTA la vârstnici poate fi dificil, deoarece aceștia prezintă adesea alte afecțiuni sau iau medicamente pentru alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, există o serie de strategii care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos.

Adoptarea unui stil de viață sănătos este esențială pentru controlul HTA. Aceasta include o dietă echilibrată, care să includă alimente bogate în potasiu și fibre, și care să fie săracă în sodiu și grăsimi saturate. Limitarea consumului de alcool și renunțarea la fumat sunt alte măsuri importante în controlul HTA.

Exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății la vârstnici. Acestea pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției cardiovasculare. Este recomandat să se facă cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Angajată a DGASPC Sector 4, acuzată că a intermediat adopţia unui copil pentru 10.000 de euro

Vișinel Bălan, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a dezvăluit informații despre o angajată...

Alte articole din aceasta categorie