Controlul ANPC la Spitalul Municipal Adjud stârnește controverse: Managerul a chemat poliția

Data:

Un control efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la Spitalul Municipal Adjud a generat dispute, după ce managerul unității, Hamid Mirzaei Seresht, a acuzat inspectorii de abateri grave. Conform acestuia, echipa de control a intrat în bucătăria spitalului fără a prezenta documente oficiale și fără a respecta procedurile sanitare.

Potrivit declarațiilor managerului, cei doi comisari ANPC au pătruns în spital fără a se legitima și fără a trece prin triajul epidemiologic obligatoriu, întrucât unitatea se află într-o perioadă pre-epidemie.

De asemenea, inspectorii au intrat în bucătăria spitalului îmbrăcați în haine civile, iar Seresht a solicitat ca aceștia să prezinte documentele oficiale de control, lucru pe care inspectorii l-au refuzat, afirmând că aveau informațiile pe telefoanele lor.

În urma refuzului de a prezenta acte oficiale, managerul a solicitat ca echipa ANPC să părăsească spitalul, iar la scurt timp, au fost realizate poze în incinta spitalului, ceea ce a dus la o escaladare a conflictului.

După acest incident, managerul a decis să cheme poliția pentru clarificarea situației, menționând că inspectorii nu aveau documente la momentul controlului și au refuzat să le ștergă pozele. În plus, Seresht a infirmat informațiile apărute în presă conform cărora echipa ANPC ar fi fost împiedicată să părăsească spitalul, explicând că ușile spitalului sunt dotate cu sisteme de acces și nu pot fi încuiate ilegal.

Poliția Județeană Vrancea a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, în urma incidentului. În ceea ce privește condițiile de igienă din bucătăria spitalului, managerul a subliniat că alimentele sunt corect păstrate, fără produse expirate, iar toate produsele sunt cumpărate de la supermarketuri, fiind etichetate corespunzător.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...