Controale si amenzi aplicate bancilor de catre OPC Calarasi

Cele mai citite

Aproximativ 30 de reclamatii au fost depuse de calaraseni impotriva bancilor
Aproximativ 30 de reclamatii au fost depuse de calaraseni impotriva bancilor

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Calarasi a primit in ultima perioada numeroase reclamatii referitoare la modul cum bancile au aliniat contractele de credit ale persoanelor fizice la prevederile OUG 50/2010.

Din totalul de 29 de reclamatii primite numai in ultimele doua saptamâni, pana in prezent s-au cercetat 18, constatandu-se ca toate erau intemeiate, actele aditionale la contractele de credit nerespectand in totalitate prevederile OUG 50/2010.

Principalele aspecte reclamate de consumatori au privit majorarea comisionului de administrare stipulat initial in contract, prin introducerea in valoarea initiala a acestuia a comisionului de risc, introducerea prin actul aditional a unui comision de administrare, care nu exista in contractul initial (in fapt prin redenumirea comisionului de risc din contractul initial in comisionul de administrare), perceperea comisionului de risc lunar si dupa data intrarii in vigoare a OUG 50/2010, respectiv 26 iunie 2010.

Pentru abaterile constatate, comisarii Protectiei Consumatorilor Calarasi au aplicat 16 amenzi, in valoare totala de 450.000 de lei, in baza prevederilor art. 86, alin. (2), din OUG50/2010.

Concomitent, in baza art. 88, alin. (1), lit. (b) si lit. (c) din OUG 50/2010, s-au dispus si sanctiunile contraventionale de restituire a sumelor incasate fara temei legal (comisionul de risc) de la data intrarii in vigoare a OUG 50/2010 si aducerii contractului in conformitate cu prevederile legale, in termen de maximum 15 zile.

Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie