Controale ale oamenilor legii pe raza Municipiului Buzau

Cele mai citite

Controale amanuntite ale politistilor
Controale amanuntite ale politistilor

In Municipiul  Buzau a fost organizata o actiune preventiv – reactiva in sistem integrat, la care au fost angrenate efective din cadrul Politiei Municipiului Buzau, Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Criminalistic, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Buzau, Directiei Politiei Comunitare Buzau si Biroului Judetean pentru Imigrari  Buzau, precum si o grupa a Serviciului de Interventie Rapida de la Inspectoratul de Politie Judetean Buzau.

S-a realizat inchiderea succesiva a zonelor Dorobanti 1 si 2, Brosteni, Autogarii, Micro 14, Unirii Nord – Micro 3, Unirii Sud, Bulevardul N. Balcescu, unde au fost desfasurate activitati de scotocire si control, principala misiune a politistilor si jandarmilor constând in descurajarea celor predispusi la comiterea de ilegalitati in perimetrul stradal.

Echipe mixte formate din politisti de odine publica si reprezentanti ai Biroului Judetean pentru Imigrari au efectuat verificari cu privire la modalitatea in care cetatenii straini respecta prevederile legale ce le reglementeaza sederea pe teritoriul României. Totodata, politistii rutieri au organizat filtre in trafic, pentru depistarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care nesocotesc regulile de circulatie.

In total, au fost legitimate 221 de persoane, au fost efectuate 41 de controale corporale sumare si 27 de controale ale bagajelor si s-a efectuat verificari in 26 de unitati de alimentatie publica. La unele dintre blocurile situate in zonele unde s-a actionat, au fost depistate 8 grupuri de tineri, carora li s-a atras atentia asupra obligativitatii respectarii normelor de convietuire sociala, toti fiind indrumati catre domicilii.

Impotriva a trei tineri cu vârste cuprinse intre 24 si 27 de ani, care consumau bauturi alcoolice si tulburau ordinea si linistea publica in fata unui bloc din cartierul Brosteni, s-a luat masura sanctionarii contraventionale conform Legii nr. 61/1991. De asemenea, cinci minori, care nu isi justificau prezenta in locurile unde au fost gasiti, au fost incredintati familiilor, parintii fiind atentionati ca pe viitor sa aiba mai multa grija de proprii copii.

Politistii rutieri au oprit pentru control 68 de autovehicule, din care 16 inmatriculate in alte state si au testat alcoolscopic 15 conducatori auto, etilotestele indicând valori peste zero in doua situatii.

Impotriva unui tânar de 25 de ani din Buzau, care a avut o concentratie alcoolica de 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat, s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu puncte-amenda si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 de zile.

De asemenea, unui barbat in vârsta de 42 de ani, din comuna Vadu Pasii, i-a fost intocmit dosar penal conform O.U.G. nr. 195/2002, intrucât a fost depistat cu o concentratie alcoolica de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat, in timp ce isi conducea autoturismul pe strada Republicii.

In total, au fost constatate 40 de contraventii, dintre care 34 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 6 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, valoarea amenzilor aplicate fiind de 3.620 de lei.

Ultimele articole

Primarul din Corbeanca – în vizorul ANI! Edilul nu poate justifica o avere de 3 milioane de lei

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu faptul că Anton Valeriu, primarul comunei...

Firmele de construcții din Argeș, verificate de inspectorii de Muncă

Ce nereguli au fost găsite „În perioada 01.04-30.09.2023, în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime...

Scandal cu bâte şi topoare la Ipoteşti-Olt

Câţiva tineri de etnie romă din Ipotești-Olt, bine ameţiţi de aburii alcoolului, s-au luat la harţă cu patronul unui...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ