Contributiile si impozitele la bugetul de stat vor fi platite completand un singur formular

Cele mai citite

 

Un singur formular pentru impozitele la bugetul de stat
Un singur formular pentru impozitele la bugetul de stat

 

Directia Generala a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii, persoanele juridice si fizice, care au calitatea de angajatori sau entitati asimilate angajatorului, ca vor plati contributiile si impozitele la bugetul de stat prin completarea unui singur formular (112) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Formularul 112 va fi transmis prin intermediul internetului sau depus la ghiseul administatiilor fiscale teritoriale în a caror raza teritoriala au domiciliul fiscal.

Prima declaratie unica este valabila pentru obligatiile aferente lunii ianuarie si va fi depusa pana la data de 25 februarie, inclusiv.

Pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie online, fie la ghiseu, în ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic.

Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat electronic calificat si înrolarea la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie 2011, depunerea online devine obligatorie.

Astfel, firmele vor completa o declaratie unica pentru contributiile sociale si impozitul pe venit, care va fi depusa la finante, iar Ministerul Finantelor va trimite ulterior datele la casele de sanatate, somaj si pensii.

Prin aplicarea noii proceduri s-a renuntat complet la formularul 102 „Declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale” si la declaratiile privind evidenta nominala a asiguratilor ce trebuiau depuse la fiecare din cele trei institutii care gestioneaza sistemul de asigurare sociala.

Totodata, formularul 100 „Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat” nu va mai fi depus pentru impozitul pe veniturile din salarii, aceasta informatie facand parte din formularul 112.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie