Contractul de furnizare a energiei termice pentru municipiu

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

  Contractul de furnizare a energiei termice pentru municipiu, incert

Punctele propuse dezbaterii in şedinta ordinara a Consiliului Local Municipal (CLM) Giurgiu de joi privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica au fost scoase de pe ordinea de zi dupa ce conducerea Primariei a observat ca exista neconcordante intre forma contractului discutat in cadrul comisiilor de specialitate şi cea prezentata la mapa sedintei.

‘Eu inteleg foarte clar ca problema amanarii este una singura pentru ca nu se stie pe ce perioada sa se incheie acest contract, pe un an sau pe zece. Pentru mine nu e nicio problema pentru ca daca se urmareste incheierea contractului pe un an de zile, Primaria poate sa isi faca un serviciu in care pentru iarna 2012-2013 sa asigure serviciul de utilitate de alimentare cu energie termica a municipiului, dar trebuie autorizatie, licenta, contracte reinnoite si astea dureaza cel putin doua luni de zile, iar iarna bate la usa, pentru ca din octombrie ar trebui incepute probele la instalatii’, a declarat joi, in cadrul sedintei CLM Giurgiu, consilierul municipal si reprezentantul furnizorului de energie termica pentru municipiul Giurgiu, Sorin Cepraga.

El a completat ca furnizorul de energie termica agreeaza ideea realizarii contractelor de furnizare a energiei termice in municipiu pentru o perioada de zece ani si nu va semna contractul pe un an, fapt care l-a determinat pe primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, sa faca unele completari.

‘La ora actuala inca proprietar pe acele instalatii este Consiliul Judetean Giurgiu, noi, Consiliul Local Municipal, avem dreptul de administrare. Eu vin si va prezint o situatie, ganditi-va foarte bine ca si consilieri municipali ce aprobati! Am venit in comisie cu un model de contract in care se stipula clar incheierea contractului pe un an cu posibilitatea de prelungire pana la zece ani cu acordul partilor, am procesul verbal al acestei sedinte, am stenograma acelei sedinte. Acum, cu o luna inainte domnul Cepraga vine si spune sa ne gandim bine daca putem sau nu face acest lucru. Fiecare dintre noi trebuie sa fie responsabil pentru faptele lui, iar eu va spun tuturor: aveti o mare grija cu acest contract’, a declarat edilul Nicolae Barbu.

El a atras atentia ca in contract este prevazuta redeventa zero sau sunt prevazute anumite costuri despre care trebuie sa existe discutii daca pot ramane la fel pentru o perioada de zece ani. Primarul municipiului Giurgiu a adaugat si faptul ca daca exista angajati ai Primariei care au modificat cu voie sau din nestiinta datele contractului aprobat in comisiile de specialitate, vor trebui sa raspunda.

In final, consilierii locali municipali au fost de acord cu amanarea discutarii acestui contract intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal Giurgiu, pentru a se putea stabili toate detaliile legate de furnizarea agentului termic in municipiu in aceasta iarna. 

Ultimele articole

Municipiul Giurgiu are de astăzi un Consiliu Local al Seniorilor şi un Consiliu Local al Tinerilor

Începând data de 20 aprilie 2013 municipiul Giurgiu are un Consiliu Local al Seniorilor şi unul al Tinerilor, constituite...

Giurgiu: PP-DD versus PNL: 1-0 in Consiliul local

Fatarnicia omoara Romania: Orgolii sau interese? Liberalii si popularii din Consiliul local s-au contrat indelung in ultima sedinta de la...

Deplasarea in Spania a consilierilor judeteni- perfect legala!

          Dupa ce consilierii judeteni ai PDL s-au opus deplasarii la Barcelona a unor colegi de-ai lor de consiliu...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ