Constantin Pandele, in atentia ANI

Data:

Primarul comunei Vulcana Pandele, judeţul Dâmboviţa, este acuzat de ANI de stare de conflict de interese. În aceeaşi situaţie se află alţi trei primari, din judeţele Giurgiu, Maramureş şi Bacău.

ani

„Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a emiterii/încheierii de către persoanele evaluate a unor acte administrative sau juridice prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv”, se arată într-un comunicat de presă al ANI remis Mediafax. Conform datelor deţinute de ANI, primarul Constantin Oltean a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât Primăria comunei Vulcana Pandele a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare totală de 44.975 de lei, cu SC Emirox SRL, societate în cadrul căreia sora acestuia este asociat şi administrator. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti să facă verificări privind un posibil conflict de interese în ceea ce îl priveşte pe Constantin Pandele. Potrivit dispoziţiilor articolului 253 indice 1 din Codul Penal, „fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...

La ACSO Viitorul Pantelimon se cresc campioni!

Echipa U15 de la ACSO Viitorul Pantelimon a fost...