Consiliul Județean Ilfov și Primăria Capitalei au semnat contractele pentru proiectarea a două drumuri radiale din cadrul proiectului “Orbital București”

Data:

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București, prin Consiliul Județean Ilfov și Primăria Capitalei, a semnat contractele pentru proiectarea a două drumuri radiale în cadrul proiectului ”Orbital București”. Acestea sunt Drumul Radial 1 – Vest Expres și Drumul Radial 9 – Sud Expres și vor conecta artere importante ale Bucureștiului și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 de localități din zona metropolitană. ”Orbital București” constă în realizarea a 8 drumuri radiale.

Primul drum, numit Drumul Radial 1 – Vest Expres, are o lungime de 9,03 km și va face legătura între Domnești și Ciorogârla, intersectând Autostrada A0, DNCB și Bulevardul Timișoara. Proiectantul este Asocierea Explan SRL – Geologic Site SRL – DP Consult SA.

Cel de-al doilea drum, numit Drumul Radial 9 – Sud Expres, are o lungime de 13,86 km și va realiza conexiunea între Vidra, Autostrada A0, DNCB și Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu. Proiectantul este Asocierea DP Consult SRL – Explan SRL – Geologic Site SRL. Durata contractuală pentru proiectarea celor două drumuri radiale este de 12 luni.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luna trecută că proiectul drumurilor radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură a parcurs o nouă etapă. ”A fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Radial 9: Asocierea DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL”, a anunțat Nicușor Dan. Valoarea ofertată pentru studiul de fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire (AC) este de 16.317.450 lei fără TVA.

Astfel, Drumul Radial 9 – Sud Expres va realiza conexiunea Vidra (Ilfov) – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu și are o lungime de 13,86 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...